Sådan laver du tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa. Tortillas med oksekød er nem aftensmad med inspiration fra det mexicanske køkken.
Tortilla med hakket oksekød er en populær ret i de danske køkkener, hvor denne mexicanske klassiker altid er et hit.
Her fyldes tortillas med det lækre og krydrede fyld, der blandt andet laves af oksekød, chilibønner og peberfrugt.
Se også: Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød
Opskriften er beregnet til fire personer, og her med to store hvedetortillas til hver.
Opskrift på tortilla med hakket oksekød
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg hakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 røde snackpebre i små tern
- 1 spsk olie til stegning
- 1 håndfuld basilikum hakket
- 100 g rosiner
- 1 dåse chilibønner afdryppet
- 100 g pinjekerner
- 250 g champignon i skiver
- 50 g spinat frisk, godt skyllet og tørret
- salt og friskkværnet peber
- 8 tortillas hvede
Sådan gør du
- Til tortilla med hakket oksekød starter du med, at komme lidt olie i en gryde, og svits så løg og hvidløg til de bliver klare, men uden at de tager farve.
- Tilsæt hakket oksekød og steg til det bliver brunt, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt champignon og kidneybønner, lad det stege med til væden fra champignon'erne er fordampet igen.
- Tilsæt snackpeber, rosiner, pinjekerner og spinat, lad det varme igennem til spinaten er faldet sammen.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Varm dine tortillas med en pande, så de netop bliver lune.
Næringsindhold
Tips
Tortilla med hakket oksekød serveres straks - og gerne sammen med denne opskrift på avocadosalsa.
Her kommes fyldet i de varme hvedetortillas, og så er det ellers bare med at nyde denne mexicanske klassiker. Velbekomme.
Kom med din kommentar