Lav en nem thailandsk kyllingesalat til aftensmad. Her får du en god opskrift på lækker thaimad med kylling, der virkelige smager fantastisk.
Thailandsk kyllingesalat er med masser af kylling og lækre, sprøde grøntsager, plus en skøn og spicy dressing, der skaber den perfekte helhed i retten.
Vær opmærksom på, at dressingen er stærk. Ikke sådan super stærk, men den bider bestemt lidt i læberne.
Bemærk, at opskriften er beregnet til tre personer, men det afhænger selvfølgelig af sult og måltid. Brug knapperne under Mængde i opskriften, og juster den til et andet antal personer.
Opskrift på thailandsk kyllingesalat

Ingredienser
Dressing
- 1 dl sød chilisauce
- ½ dl riseddike
- ¾ dl kokosmælk
- 3½ spsk. brun farin
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. peanutbutter
- 1 tsk. ingefær fintrevet
- 1 lime saft af 1 lime
- 1 spsk. soja
Desuden
- 2 kyllingebrystfileter
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- 1 håndfuld spidskål fintsnittet, måske lidt mere
- 1 håndfuld rødkål fintsnittet
- 4 forårsløg fintsnittet
- 0,5 agurk skrællet og skåret i kvarte stykker
- 5 medium gulerødder fintsnittet (jeg skar dem i julienne)
- 150 g edamame bønner bælget
- 1 dl peanuts saltede, hakket
Fremgangsmåde
- Kom ingredienserne til dressingen på en pande og pisk det sammen, til det bliver en ensartet dressing.
- Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 2-3 minutter, til det bliver tykkere. Tag af varmen.
- Kom kyllingebrystfileter i et ovnfast fad og hæld halvdelen af dressingen over. Vend kyllingen godt rundt i dressingen, så den er dækket over det hele og lad det stå i ½ times tid.
- Krydr med salt og friskkværnet peber og sæt i en 175 °C varm ovn (varmluft) i 25 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tilberedningstid.
- Tag dem ud og lad dem stå i 5 minutter, inden det skæres i mindre stykker eller rives fra hinanden med to gafler.
- Imens gøres alle grøntsager klar, kommes på et fad og blandes godt sammen.
- Tilsæt den stegte kylling til en lækker thailandsk kyllingesalat, og drys den med peanuts.
Næringsindhold
Noter
Thailandsk kyllingesalat serveres straks sammen med dressingen.
En skøn salat som fungerer til frokost, aftensmad og på en buffet.
Kom med din kommentar