• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad
billede med thailandsk kyllingesalat
Thailandsk kyllingesalat er lækker thaimad, der smager himmelsk godt. Retten er god som aftensmad, og den laves blandt andet med kylling, spidskål og edamamebønner. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

Opdateret: 2. aug 2022 · Udgivet: 2. aug 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 3 personer

Ingredienser

Dressing

  • 1 dl sød chilisauce
  • ½ dl riseddike
  • ¾ dl kokosmælk
  • 3½ spsk. brun farin
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 tsk. ingefær fintrevet
  • 1 lime saft af 1 lime
  • 1 spsk. soja

Desuden

  • 2 kyllingebrystfileter
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • 1 håndfuld spidskål fintsnittet, måske lidt mere
  • 1 håndfuld rødkål fintsnittet
  • 4 forårsløg fintsnittet
  • 0,5 agurk skrællet og skåret i kvarte stykker
  • 5 medium gulerødder fintsnittet (jeg skar dem i julienne)
  • 150 g edamame bønner bælget
  • 1 dl peanuts saltede, hakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom ingredienserne til dressingen på en pande og pisk det sammen, til det bliver en ensartet dressing.
  • Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 2-3 minutter, til det bliver tykkere. Tag af varmen.
  • Kom kyllingebrystfileter i et ovnfast fad og hæld halvdelen af dressingen over. Vend kyllingen godt rundt i dressingen, så den er dækket over det hele og lad det stå i ½ times tid.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber og sæt i en 175 °C varm ovn (varmluft) i 25 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tilberedningstid.
  • Tag dem ud og lad dem stå i 5 minutter, inden det skæres i mindre stykker eller rives fra hinanden med to gafler.
  • Imens gøres alle grøntsager klar, kommes på et fad og blandes godt sammen.
  • Tilsæt den stegte kylling til en lækker thailandsk kyllingesalat, og drys den med peanuts.

Næringsindhold

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad
Mængde pr. portion
Kalorier
654
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
1610
mg
70
%
Kalium
 
1158
mg
33
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
38
g
42
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
17166
IU
343
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Calcium
 
135
mg
14
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Lav en nem thailandsk kyllingesalat til aftensmad. Her får du en god opskrift på lækker thaimad med kylling, der virkelige smager fantastisk.

Thailandsk kyllingesalat er med masser af kylling og lækre, sprøde grøntsager, plus en skøn og spicy dressing, der skaber den perfekte helhed i retten.

Vær opmærksom på, at dressingen er stærk. Ikke sådan super stærk, men den bider bestemt lidt i læberne.

Bemærk, at opskriften er beregnet til tre personer, men det afhænger selvfølgelig af sult og måltid. Brug knapperne under Mængde i opskriften, og juster den til et andet antal personer.

Opskrift på thailandsk kyllingesalat

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 3 personer

Ingredienser

Dressing

  • 1 dl sød chilisauce
  • ½ dl riseddike
  • ¾ dl kokosmælk
  • 3½ spsk. brun farin
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 tsk. ingefær fintrevet
  • 1 lime saft af 1 lime
  • 1 spsk. soja

Desuden

  • 2 kyllingebrystfileter
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • 1 håndfuld spidskål fintsnittet, måske lidt mere
  • 1 håndfuld rødkål fintsnittet
  • 4 forårsløg fintsnittet
  • 0,5 agurk skrællet og skåret i kvarte stykker
  • 5 medium gulerødder fintsnittet (jeg skar dem i julienne)
  • 150 g edamame bønner bælget
  • 1 dl peanuts saltede, hakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom ingredienserne til dressingen på en pande og pisk det sammen, til det bliver en ensartet dressing.
  • Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 2-3 minutter, til det bliver tykkere. Tag af varmen.
  • Kom kyllingebrystfileter i et ovnfast fad og hæld halvdelen af dressingen over. Vend kyllingen godt rundt i dressingen, så den er dækket over det hele og lad det stå i ½ times tid.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber og sæt i en 175 °C varm ovn (varmluft) i 25 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Klik her og benyt det smarte minutur med indstillet tilberedningstid.
  • Tag dem ud og lad dem stå i 5 minutter, inden det skæres i mindre stykker eller rives fra hinanden med to gafler.
  • Imens gøres alle grøntsager klar, kommes på et fad og blandes godt sammen.
  • Tilsæt den stegte kylling til en lækker thailandsk kyllingesalat, og drys den med peanuts.

Næringsindhold

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad
Mængde pr. portion
Kalorier
654
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
1610
mg
70
%
Kalium
 
1158
mg
33
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
38
g
42
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
17166
IU
343
%
Vitamin C
 
17
mg
21
%
Calcium
 
135
mg
14
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Thailandsk kyllingesalat serveres straks sammen med dressingen.

En skøn salat som fungerer til frokost, aftensmad og på en buffet.

Se flere opskrifter

  • billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver
    Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver
  • billede med kyllingesalat med rhode island dressing
    Kyllingesalat med Rhode Island dressing
  • billede med cæsarsalat med kylling
    Lækker cæsarsalat med kylling
  • billede til opskrifter med kylling
    Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter

Se disse opskrifter:

  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Italienske kødboller med pastasalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med frosting

Sådan laver du frosting til dine kager

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

hjemmebagte madeleine kager

Madeleine - opskrift på franske småkager

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede med hjemmelavet is

Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

billede til nøddekage med chokolade

Nøddekage med chokolade

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required