• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift
billede med stuvet spidskål
Her er en stuvet spidskål i en lidt mere sund udgave, der ikke er lavet af en opbagning. Kålen er blandt andet god til frikadeller. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

Opdateret: 21. jan 2023 · Udgivet: 20. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med stuvet spidskål

Stuvet spidskål

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål snittes og koges
  • 3 spsk. hvedemel
  • 4-4½ dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • muskatnød revet
  • 10 gram smør kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Spidskål snittes og koges ca. 5 minutter i letsaltet vand. Sigt kålen.
  • Pisk mælk og hvedemel godt sammen i en gryde.
  • Bring det i kog og lad jævningen koge svagt i 2-3 minutter. Smag til med salt, godt med friskkværnet peber og revet muskatnød.
  • Læg kogt spidskål i gryden og tilsæt evt. smør for at afrunde smagen. Men smørret kan udelades, hvis du vil holde den stuvede kål mere fedtfattig.
  • Kog stuvet spidskål igennem i to minutter og smag til igen.

Næringsindhold

Stuvet spidskål
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på stuvet spidskål i en lidt mere sund udgave. Spidskålen laves nemlig uden opbagning. God til frikadeller.

Stuvet spidskål er klassisk tilbehør til blandt andet frikadeller, men kålen er også til andre retter.

Normalt laves den stuvede spidskål af en opbagt mælkesovs, men denne opskrift er uden smør. Medmindre du vælger at tilsætte lidt smør til sidst for, at runde smagen lidt af. Men det er ikke nødvendigt.

Brug en mellemstor spidskål, der snittes fint. Stokken bruges ikke.

Spidskål kan i øvrigt udskiftes med hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på stuvet spidskål

billede med stuvet spidskål

Stuvet spidskål

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål snittes og koges
  • 3 spsk. hvedemel
  • 4-4½ dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • muskatnød revet
  • 10 gram smør kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Spidskål snittes og koges ca. 5 minutter i letsaltet vand. Sigt kålen.
  • Pisk mælk og hvedemel godt sammen i en gryde.
  • Bring det i kog og lad jævningen koge svagt i 2-3 minutter. Smag til med salt, godt med friskkværnet peber og revet muskatnød.
  • Læg kogt spidskål i gryden og tilsæt evt. smør for at afrunde smagen. Men smørret kan udelades, hvis du vil holde den stuvede kål mere fedtfattig.
  • Kog stuvet spidskål igennem i to minutter og smag til igen.

Næringsindhold

Stuvet spidskål
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stuvet spidskål serveres straks, og ved servering kan pyntes med lidt hakket persille.

Se flere lækre madopskrifter:

Spidskålssalat med ærter og dressing

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Se disse opskrifter:

  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med lagkagehusets pebernødder

Opskrift på Lagkagehusets pebernødder

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede med kanelsnegle med lækkert remoncefyld

Verdens bedste kanelsnegle med lækker remonce

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

billede med nemme pitabrød

Nemme pitabrød der altid popper op

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med butterfly kylling

Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt

billede med honningmarineret laks

Honningmarineret laks med citrussmag

billede med farsbrød med bacon

Farsbrød med bacon og BBQ sauce

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required