• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Spidskål med bacon som tilbehør
billede med stegt spidskål med sprød bacon
Stegt spidskål med sprød bacon er lækkert tilbehør, der samtidig også er nemt at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Spidskål med bacon som tilbehør

Opdateret: 25. jan 2023 · Udgivet: 11. maj 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 200 g bacon i tern
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Snit spidskål nogenlunde fint (halver den først og skær den lille stok væk).
  • Rist bacontern ved høj varme. Når det er sprødt, lægges det på fedtsugende papir.
  • Kom spidskålen på panden til baconfedtet og rist også det ved høj varme - krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Når det er lidt sprød skrues der ned til svag varme. Læg låg på og lad det simre i 8-10 minutter.
  • Til sidst tilsættes det sprøde bacon og stegt spidskål med bacon er klar til servering.

Næringsindhold

Spidskål med bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
263
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
33
mg
11
%
Natrium
 
953
mg
41
%
Kalium
 
658
mg
19
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
305
IU
6
%
Vitamin C
 
95
mg
115
%
Calcium
 
110
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du stegt spidskål med sprød bacon. En god og nem opskrift på spidskål med bacon, som du kan serveres som tilbehør.

Stegt spidskål med bacon er lækkert tilbehør, som passer til virkelig mange retter.

Samtidig er det altså utroligt nemt at lave, og kål er jo altid sundt.

Opskriften her er beregnet til fire personer.

Opskrift på spidskål med bacon

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 200 g bacon i tern
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Snit spidskål nogenlunde fint (halver den først og skær den lille stok væk).
  • Rist bacontern ved høj varme. Når det er sprødt, lægges det på fedtsugende papir.
  • Kom spidskålen på panden til baconfedtet og rist også det ved høj varme - krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Når det er lidt sprød skrues der ned til svag varme. Læg låg på og lad det simre i 8-10 minutter.
  • Til sidst tilsættes det sprøde bacon og stegt spidskål med bacon er klar til servering.

Næringsindhold

Spidskål med bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
263
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
33
mg
11
%
Natrium
 
953
mg
41
%
Kalium
 
658
mg
19
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
305
IU
6
%
Vitamin C
 
95
mg
115
%
Calcium
 
110
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stegt spidskål med bacon serveres straks, og du kan bruge det som tilbehør til kylling, koteletter og meget andet.

Se flere lækre madopskrifter:

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

Spidskålssalat med ærter og dressing

Tærte med bacon og broccoli

Se disse opskrifter:

  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med frikadeller

Frikadeller

billede til hjemmelavet burger med kryddermayo

Hjemmelavet burger med kryddermayo

tærte med bacon og broccoli

Tærte med bacon og broccoli

billede med nougathorn

Nemme nougathorn dyppet i chokolade

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med sommersalat

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

billede med jordbærmousse kage

Jordbærmousse kage uden hvedemel

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required