• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Stegt blomkål med citron, oliven og feta
billede med stegt blomkål
Stegt blomkål med citron, oliven og feta er nem at lave, og så passer blomkålsretten perfekt til blandt andet koteletter og frikadeller. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Opdateret: 22. jun 2023 · Udgivet: 13. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en lækker opskrift på stegt blomkål med citron, oliven og feta, der passer perfekt som tilbehør til koteletter og meget andet.

Stegt blomkål er virkelig lækkert tilbehør, og her er den lavet med citron, oliven og feta.

Det er en super skøn ret, som mætter virkelig godt og har masser af smag.

Kombinationen af den milde blomkål, der får lidt mere kant når den bliver stegt, kalamataoliven, den lidt salte feta og citronskallen er helt vidunderligt.

Retten kan sagtens være en selvstændig vegetarret, evt. med noget brød og måske en helt simpel grøn salat - eller den kan bruges som tilbehør til alverdens retter.

Opskriften er beregnet til fire personer, men de enkelte ingredienser kan jo sagtens varieres i mængde.

Opskrift på stegt blomkål

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 medium blomkål delt i små buketter
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • ¾ tsk. spidskommen
  • 1 citron saft og fintrevet skal af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g oliven gerne kalamataoliven uden sten, halveret
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • Lidt cayennepeber
  • 100 g feta fra blok, smuldret
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. purløg fintsnittet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm olivenolie op på en pande og kom blomkål på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter, til det begynder at tage farve.
  • Tilsæt spidskommen, oliven og hvidløg.
  • Steg i et minuts tid mere, vend rundt i det af og til.
  • Pres citronsaften ud over og lad det stege i ½ minuts tid.
  • Stegt blomkål tages panden af varmen og vendes med fintrevet citronskal og smør. Vend godt rundt til smørret smelter.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med lidt cayennepeber og slut af med lidt purløg.

Næringsindhold

Stegt blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
233
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
30
mg
10
%
Natrium
 
1323
mg
58
%
Kalium
 
470
mg
13
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
384
IU
8
%
Vitamin C
 
75
mg
91
%
Calcium
 
180
mg
18
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stegt blomkål serveres varm eller lun, og den er perfekt til stegte frikadeller eller koteletter.

Se flere lækre opskrifter med blomkål:

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

Se disse opskrifter:

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pizzasnegle

Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

billede brødmed naan og naan

Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

billede med grissini

Grissini - opskrift på italienske brødstænger

luksus råkost salat

Luksus råkost salat med hvidkål

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

coq au vin opskrift

Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet

hakkebøffer i fad i ovn

Alt i et fad med hakkebøffer og kartofler

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required