• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos
billede med sheperds pie
Sheperds pie er en traditionel kødtærte, der laves med et låg af kartoffelmos. Skøn hverdagsmad med masser af smag. Foto: iStock.com.

Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på sheperds pie. En nem og lækker kødtærte, der laves med et låg af kartoffelmos. God som aftensmad til flere dage.

Sheperds pie er en populær og traditionel ret, hvor du laver en kødtærte med kartoffelmos som låg.

Oprindeligt med fåre- eller lammekød, da det jo skal forestille at være "fårehyrdens tærte".

Men her er det altså med kylling, grøntsager og kartoffelmos på toppen. Mosen er vendt med en hvidløgsost, men den kan udelades.

Se også: Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

Opskriften er beregnet til seks personer, men du skal ikke være bange for at lave for meget. Retten er nemlig fremragende dagen efter, hvor den blot varmes i ovnen.

Så sheperds pie er en virkelig god ret, når du gerne vil lave mad til flere dage.

Opskrift på sheperds pie

billede med sheperds pie

Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Irsk
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 1 kilo kartofler skrællet og skåret i grove stykker
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 4 kyllingebrystfileter i tern, ca. 1 x 1 cm.
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 gulerødder i små tern
  • 1 squash groftrevet
  • 4 forårsløg fintsnittet
  • 1 lille løg i tynde ringe
  • 2,5 deciliter ærter fra frost
  • 1 teskefuld estragon tørret - med top
  • 20 gram smør
  • 2 spiseskefulde hvedemel med lidt top
  • 3,5 deciliter hønsebouillon flydende bouillon + vand
  • 1 deciliter hvidvin
  • 1 spiseskefuld dijonsennep stor
  • 100 gram hvidløgsost eller anden ost
  • 2 æggeblommer
  • 1 håndfuld persille hakket
  • 0,5 deciliter mælk måske lidt mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til sheperds pie starter du med, ay koge kartofler til de er godt møre, hæld vandet fra og stil til side.
  • Imens varmes olivenolie op i en sauterpande og kyllingstykkerne steges, krydres med salt og friskkværnet peber. Når de er netop gennemstegte og let gyldne, hældes de over på en tallerken.
  • Svits først løg til de blive gennemsigtige - uden at de tager farve. Tilsæt gulerødder og steg dem med i ca. ½ minut. Tilsæt så resten af grønsagerne: squash, forårsløg, ærter og esdragon.
  • Svits i ca. 2 minutter, smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld grønsagsblandingen i en skål.
  • Stil gryden tilbage på panden og smelt smørret. Drys melet i og pisk det sammen. Hæld væsken i lidt efter lidt mens der piskes, måske skal det hele ikke bruges/måske skal der tilsættes lidt mere, det skal i hvert fald være en rimelig tyk "sovs". Smag den til med salt og friskkværnet peber.
  • Lad sovsen koge igennem et par minutter, så melsmagen koges ud, pisk hele tiden.
  • Kom grønsagsblandingen og kyllingestykkerne tilbage i sovsen, sammen med dijonsennep og vend det godt sammen.
  • Hæld det i et halv dybt fad/lille bradepande.
  • Mos kartoflerne let og krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk med en el-mikser på laveste hastighed og tilsæt æggeblommer, hvidløgsost og persille. Pisk til en jævn mos, fortynd med lidt mælk, til den ønskede konsistens haves. Smag det til.
  • Kom det ovenpå kyllinge-/grønsagsstuvningen og stil det i ovnen ved 220 grader varmluft i 10-15 minutter til det bliver gyldent.

Næringsindhold

Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
547
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
152
mg
51
%
Natrium
 
833
mg
36
%
Kalium
 
1293
mg
37
%
Kulhydrater
 
46
g
15
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
7870
IU
157
%
Vitamin C
 
63
mg
76
%
Calcium
 
113
mg
11
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Så er der sheperds pie klar til servering.

Lad evt. gerne lige fadet stå 5 minutter, da retten er rygende varm.

Serveres med et stykke brød til.

Se også: Oksekødspie med pastasalat

Se disse opskrifter:

  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

billede med blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required