• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du bagt kartoffelmos
bagt kartoffelmos
En lækker og bagt kartoffelmos, der blandt andet er lavet med æg. Den bagte mos smager fremragende som tilbehør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sådan laver du bagt kartoffelmos

Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på bagt kartoffelmos. En lækker og nem mos med æg, der bages i ovn. Anvend som tilbehør til gryderetter med mere.

Bagt kartoffelmos med æg er lækkert tilbehør til mange retter, og den er jo en ovnbagt fætter til den klassiske kartoffelmos.

Her er mosen vendt med æg, som deles i æggeblommer og æggehvider, og det giver altså en meget luftig mos, der smager himmelsk godt.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør. Er I meget sultne kan der laves en lidt større portion.

Opskrift på bagt kartoffelmos

bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde svarende til ca. 50 gram
  • 2 æg delt i æggeblommer og æggehvider
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem møre uden salt. Det tager ca. 10-15 minutter.
  • Hæld vandet fra.
  • Mos kartoflerne og rør smør, lidt fløde, salt og peber i.
  • Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem og smag til.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
  • Hæld det i et ildfast fad og mosen skal nu ind midt i ovnen ved 225 grader, hvor en bagt kartoffelmos skal have ca. 25 minutter.

Næringsindhold

Bagt kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt kartoffelmos er meget varm, når den lige kommer ud af ovnen, så lad den gerne lige køle lidt af inden servering.

Den bagte mos kan blandt andet serveres til enebærgryde og en mørbradgryde.

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med mormor boller

Boller

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

svinemørbrad med sennep og champignon

Svinemørbrad med sennep og champignon

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

billede til nem aftensmad

Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

billede med sheperds pie

Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

billede med hvidløgsbrød

Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

billede med frikadeller

Frikadeller

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

billede med grilled cheese sandwich

Grilled cheese sandwich - ostesandwich

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required