• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du bagt kartoffelmos
bagt kartoffelmos
En lækker og bagt kartoffelmos, der blandt andet er lavet med æg. Den bagte mos smager fremragende som tilbehør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sådan laver du bagt kartoffelmos

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 7. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på bagt kartoffelmos. En lækker og nem mos med æg, der bages i ovn. Anvend som tilbehør til gryderetter med mere.

Bagt kartoffelmos med æg er lækkert tilbehør til mange retter, og den er jo en ovnbagt fætter til den klassiske kartoffelmos.

Her er mosen vendt med æg, som deles i æggeblommer og æggehvider, og det giver altså en meget luftig mos, der smager himmelsk godt.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør. Er I meget sultne kan der laves en lidt større portion.

Opskrift på bagt kartoffelmos

bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde svarende til ca. 50 gram
  • 2 æg delt i æggeblommer og æggehvider
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem møre uden salt. Det tager ca. 10-15 minutter.
  • Hæld vandet fra.
  • Mos kartoflerne og rør smør, lidt fløde, salt og peber i.
  • Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem og smag til.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
  • Hæld det i et ildfast fad og mosen skal nu ind midt i ovnen ved 225 grader, hvor en bagt kartoffelmos skal have ca. 25 minutter.

Næringsindhold

Bagt kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt kartoffelmos er meget varm, når den lige kommer ud af ovnen, så lad den gerne lige køle lidt af inden servering.

Den bagte mos kan blandt andet serveres til enebærgryde og en mørbradgryde.

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede med sojamarinade

Sojamarinade med honning til kylling og svinekød

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

billede til brunede kartofler i ovn

Opskrift på brunede kartofler i ovn

billede med æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk

avocadosala

Nem avocadosalsa - opskrift på salsa med avocado

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

billede med pizzasauce pizzasovs

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required