• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du bagt kartoffelmos
bagt kartoffelmos
En lækker og bagt kartoffelmos, der blandt andet er lavet med æg. Den bagte mos smager fremragende som tilbehør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sådan laver du bagt kartoffelmos

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 7. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde svarende til ca. 50 gram
  • 2 æg delt i æggeblommer og æggehvider
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem møre uden salt. Det tager ca. 10-15 minutter.
  • Hæld vandet fra.
  • Mos kartoflerne og rør smør, lidt fløde, salt og peber i.
  • Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem og smag til.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
  • Hæld det i et ildfast fad og mosen skal nu ind midt i ovnen ved 225 grader, hvor en bagt kartoffelmos skal have ca. 25 minutter.

Næringsindhold

Bagt kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på bagt kartoffelmos. En lækker og nem mos med æg, der bages i ovn. Anvend som tilbehør til gryderetter med mere.

Bagt kartoffelmos med æg er lækkert tilbehør til mange retter, og den er jo en ovnbagt fætter til den klassiske kartoffelmos.

Her er mosen vendt med æg, som deles i æggeblommer og æggehvider, og det giver altså en meget luftig mos, der smager himmelsk godt.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør. Er I meget sultne kan der laves en lidt større portion.

Opskrift på bagt kartoffelmos

bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 50 g smør
  • ½ dl piskefløde svarende til ca. 50 gram
  • 2 æg delt i æggeblommer og æggehvider
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem møre uden salt. Det tager ca. 10-15 minutter.
  • Hæld vandet fra.
  • Mos kartoflerne og rør smør, lidt fløde, salt og peber i.
  • Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem og smag til.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.
  • Hæld det i et ildfast fad og mosen skal nu ind midt i ovnen ved 225 grader, hvor en bagt kartoffelmos skal have ca. 25 minutter.

Næringsindhold

Bagt kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Bagt kartoffelmos er meget varm, når den lige kommer ud af ovnen, så lad den gerne lige køle lidt af inden servering.

Den bagte mos kan blandt andet serveres til enebærgryde og en mørbradgryde.

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

billede med hvidløgsbrød

Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

et billede med kartoffelrøsti

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

Pasta a la creme med porre og laks

Pasta a la creme med porre og laks

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

billede med ristede havregryn

Ristede havregryn med smør og sukker

billede til kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift

suppe med tomater og champignon

Suppe med tomater og champignon

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

billede med pizzasnegle

Pizzasnegle - nem opskrift til madpakken

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required