• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dip og dressing » Grøn pesto med basilikum - nem opskrift
billede med grøn pesto
Intet slår en hjemmelavet grøn pesto, og så er den fantastiske basilikumspesto meget nem at lave. Brug blandt andet til pasta. Foto: iStock.com.

Grøn pesto med basilikum - nem opskrift

Opdateret: 25. jul 2022 · Udgivet: 25. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på grøn pesto. En nem, lækker og hjemmelavet basilikumspesto med persille, hvidløg, parmesan og pinjekerner.

Elsker du grøn pesto? Så skal du absolut prøve at lave den selv, og denne opskrift på basilikumspesto er virkelig god.

Pestoen laves blandt andet med basilikum, persille, pinjekerner, hvidløg og en god italiensk olivenolie. En klassisk opskrift.

Basilikumspesto er god til mange retter, herunder blot til at vende sammen med en pasta til den klassiske ret pasta med pesto. Simpelt og godt.

Opskrift på grøn pesto

billede med grøn pesto

Grøn pesto med basilikum

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dip og dressing
Køkken: Italiensk
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 håndfulde basilikum måske lidt mere
  • 1 håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g pinjekerner
  • 100 g parmesan
  • 1 dl olivenolie måske lidt mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom alle ingredienserne til din pesto - undtagen olie - i en blender/foodprocessor, og kør til det er findelt.
  • Tilsæt olivenolie i en tynd stråle lidt efter lidt, mens blenderen køre ved lav hastighed.
  • Kør indtil din basilikumspesto har en konsistens som tyk puré. Kom om nødvendigt lidt mere olie i.
  • Smag pestoen til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Grøn pesto med basilikum
Mængde pr. portion
Kalorier
405
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
62
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
11
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
401
mg
17
%
Kalium
 
109
mg
3
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
336
IU
7
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
303
mg
30
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er der grøn pesto klar til servering. Opbevar pestoen på køl.

Efter åbning kan basilikumspesto holde sig i op til en måned.

Se flere opskrifter

  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • billede til pasta med laks og grøntsager
    Pasta med laks og grøntsager
  • billede med verdens bedste dressing
    Verdens bedste dressing med balsamico

Se disse opskrifter:

  • Verdens bedste dressing med balsamico
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Lækre kokosmuffins med kakao
  • Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift
  • Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede med grønkål til grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede med ristede havregryn

Ristede havregryn med smør og sukker

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede til hjemmelavet burger med kryddermayo

Hjemmelavet burger med kryddermayo

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med nemme og pandebagte fladbrød

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

billede med medister og medisterpølse

Medister

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required