Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer er en lækker pastaret med tigerrejer og tomater, og her får du den skønne opskrift.
Lav en lækker omgang pasta med citronsauce og og marinerede tigerrejer, det er faktisk ikke så svært.
Pasta og de marinerede tigerrejer passer fint sammen, og her får du altså en velsmagende og lækker pastaret til aftensmad.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriften, og lav til et andet antal personer.
Opskrift på pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Ingredienser
- 250 g pasta
- 1 dåse cherrytomater skåret i tern (eller skold nogle friske, flå dem og skær dem i tern)
- 1 spsk. kapers
- 0,5 citron saft af ½ økologisk citron
- 1 håndfuld basilikum hakket
Sauce
- 2 dl fløde
- 1 dl hvidvin
- 1 dl grøntsagsbouillon jeg brugte vand og Herbamare
- 0,5 citron saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Marinerede tigerrejer
- 1 pakke tigerrejer rå, optøet
- 5 store basilikumblade hakket
- 1 fed hvidløg presset, brug et stort fed eller to små
- 2 spsk. olivenolie
Desuden
- Lidt basilikum hakket
Fremgangsmåde
- Pil skallerne af tigerrejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm (hvis det ikke er gjort).
- Kom dem i en skål og bland med olivenolie, hvidløg og basilikum.
- Sæt det på køl i 1-3 timer.
- Sæt en stor gryde over med vand til den friske pasta. Når det koger tilsættes godt med salt.
- Hæld hvidvin i en anden gryde og lad det koge ind til ca. det halve. Tilsæt grøntsagsbouillon og piskefløde, lad det koge ind til det bliver tykkere og cremet. Der skal være ca. 1 ¼ dl tilbage.
- Tag det af varmen og tilsæt citronsaft, smag til med salt og friskkværnet peber.
- Bland tomater, kapers, citronskal og basilikum.
- Varm en pande op og hæld de marinerede tigerrejer på, bred dem ud, så de ikke ligger ovenpå hinanden. Drys med salt og friskkværnet peber. Vend dem, når de begynder at blive lyserøde.
- Steg dem på den anden side, til den også får farve. Det tager ca. 1½-2 minutter i alt.
- Giv dem endelig ikke for meget, for så bliver de kedelige.
- Kog pasta, ca. 1½ minut mindre end der står på emballagen. Hæld vandet fra og og bland det med saucen og tomat-blandingen.
- Stil det over varmen igen og varm det godt igennem, i et minuts tid.
Næringsindhold
Noter
Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer anrettes på to tallerkner, drys med lidt basilikum og server straks. Velbekomme.
Se flere lækre pastaretter:
One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
Kom med din kommentar