• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
ovnbagte kartoffelskiver
Lækre og ovnbagte kartoffelskiver, der kan serveres til et utal af kødretter, og så kartoflerne meget nemme at lave. Foto: Newyorkerbyehart.dk.

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

Opdateret: 2. jun 2023 · Udgivet: 2. jun 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Så nemt laver du ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt. En simpel grundopskrift på skiver af kartofler i ovn. Kan serveres til mange retter.

Ovnbagte kartoffelskiver er altid populære som tilbehør, og heldigvis kan de gå til mange forskellige retter.

Her får du en god og gedigen grundopskrift, der altid sikrer et godt resultat.

Se også: Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

Kartoffelskiverne steges med olie og salt, men du kan også give dem lidt paprika, timian, rosmarin eller hvad du ellers synes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelskiver i ovn

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 35 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 gram kartofler skrællet eller skrubbet godt
  • 3 spiseskefulde olivenolie
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til ovnbagte kartoffelskiver starter du med, at skære kartoflerne i ca. 1 centimeter tykke skiver. Dup dem godt tørre.
  • Kom dem i en skål - eller frysepose - dryp med lidt olie og ryst/rør, til olien lægger sig om alle kartoflerne.
  • Fordel dem på en bageplade i et lag og så de ikke rører ved hinanden.
  • Drys kartoffelskiverne med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Sæt i en 200 °C varm ovn i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Kan evt. vendes en gang, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Ovnbagte kartoffelskiver
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
593
mg
26
%
Kalium
 
789
mg
23
%
Kulhydrater
 
33
g
11
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
4
IU
0
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

De ovnbagte kartoffelskiver kan serveres straks. Kan evt. pyntes med lidt friske krydderurter.

Serveres som tilbehør til mange kødretter, herunder lammesteg og kyllingebryst.

Se også: Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

billede med butterfly kylling

Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

squashsalat med parmesan

Squashsalat med parmesan og pinjekerner

mormorsalat mormordressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

billede med mos af søde kartofler

Mos af søde kartofler - den nemme opskrift

billede med aspargessalat

Nem aspargessalat med grønne asparges

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required