• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Pastaretter

et billede med hjemmelavet lasagne
Lasagne er en af de mest populære retter til aftensmad, og her får du en fantastisk god opskrift på hjemmelavet, italiensk lasagne. Foto: iStock.com.

Opskrift på lasagne - hjemmelavet og italiensk

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 15. april 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Her får du en super god opskrift på lasagne. Hjemmelavet og italiensk i smag og med masser af lag af pasta. Et stort hit i børnefamilien.
  2. Opskrift på lasagne
  3. Lasagne opskrift
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Her får du en super god opskrift på lasagne. Hjemmelavet og italiensk i smag og med masser af lag af pasta. Et stort hit i børnefamilien.

Elsker du lasagne, så skal du absolut prøve denne fantastisk italienske lasagne, der smager så englene synger.

Lasagnen er helt klassisk og meget italiensk med en velsmagende kødsauce, bechamelsauce og pasta. Som du kender den.

Bemærk det smarte i opskriften: Der er nemlig lasagne til både aftensmad nu - og et mindre fad, der kan kommes i fryseren og tilberedes en anden dag som nem aftensmad. Det er da smart.

Opskrift på lasagne

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne opskrift

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 1 t 30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg hakket
  • 3 stængler bladselleri i små tern
  • 4 gulerødder i små tern
  • 0,5 squash i små tern
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 250 g champignon i skiver
  • italiensk krydderi tørret timian, basilikum og oregano
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk. tomatpure koncentreret
  • 1 nip sukker
  • 1 terning oksebouillon
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • olivenolie

Bechamelsauce

  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemmel store
  • ¾ liter sødmælk
  • ½ pose mozzarella revet
  • muskatnød revet
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 håndfuld mozzarella revet
  • lasagneplader

Sådan gør du
 

  • Varm olie op i en stor gryde og sauter løg ved middel varme, til de blive bløde. Tilsæt gulerødder og bladselleri, lad dem sautere med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hakket kød og lad det svitse, til det tager farve. Tilsæt champignon og lad det stege med, til den væde de afgiver er kogt ind.
  • Tilsæt rød peberfrugt, hvidløg og squash - svits i er par minutter. Drys med italiensk krydderi (eller tørrede krydderurter) og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hakkede tomater med væde ved, sammen med et nip sukker, bouillon og tomatpure.
  • Lad de n lækre kødsauce simre uden låg i ca. 20-30 minutter, smag det til.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret, drys melet i og pisk det sammen, til der dannes en smørbolle. Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det tykne mellem hver gang, til det har ønsket konsistens.
  • Lad det småkoge godt igennem i ca. 5-7 minutter, ved ikke alt for høj varme og under piskning, så melsmagen koger ud. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Kom ost i og lad det varme med, til osten er smeltet.

Samling af lasagne

  • Smør et stort + et lille fad let med lidt olie. Kom en lille bitte smule kødsovs og lidt af bechamelsaucen i bunden og bred det ud.
  • Læg så lag af skiftevis lasagneplader, kødsovs og bechamelsauce indtil det hele er brug, slut af med bechamelsauce på begge fade.
  • Det lille fad kan nu pakkes ind og sættes i fryseren, så er der en nem omgang aftensmad en dag, som bare skal sættes i ovnen.
  • Det andet fad sættes i ovne ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter.
  • Tag ud og drys med en håndfuld revet ost - kan udelades, men jeg kan godt lide det - og sættes tilbage i ovnen i endnu ca. 10 minutter, til osten er gylden.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Lasagne opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte lasagne tages ud, og nu må den gerne køle af i 10 minutter inden servering. Den er nemlig rygende varm.

Serveres gerne med en italiensk caprese salat.

Se flere lækre madopskrifter:

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

Lækker spaghetti carbonara med hvidløg

« Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner
Koteletter i fad med grønsager og ris »

Flere opskrifter

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

billede med vafler

Vafler - bedste opskrift på dej til en sprød vaffel

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.