• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Lasagne
et billede med hjemmelavet lasagne
Lasagne er en af de mest populære retter til aftensmad, og her får du en fantastisk god opskrift på hjemmelavet, italiensk lasagne. Foto: iStock.com.

Lasagne

Opdateret: 6. maj 2023 · Udgivet: 24. mar 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en super god opskrift på lasagne. Hjemmelavet og italiensk i smag og med masser af lag af pasta. Et stort hit i børnefamilien.

Elsker du lasagne, så skal du absolut prøve denne fantastisk italienske lasagne, der smager så englene synger.

Lasagnen er helt klassisk og meget italiensk med en velsmagende kødsauce, bechamelsauce og pasta. Som du kender den.

Bemærk det smarte i opskriften: Der er nemlig lasagne til både aftensmad nu - og et mindre fad, der kan kommes i fryseren og tilberedes en anden dag som nem aftensmad. Det er da smart.

Se også: Nem spaghetti carbonara

Opskrift på lasagne

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 30 minutter min
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg hakket
  • 3 stængler bladselleri i små tern
  • 4 gulerødder i små tern
  • 0,5 squash i små tern
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 250 g champignon i skiver
  • italiensk krydderi tørret timian, basilikum og oregano
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk. tomatpure koncentreret
  • 1 nip sukker
  • 1 terning oksebouillon
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • olivenolie

Bechamelsauce

  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk. hvedemel store
  • ¾ liter sødmælk
  • ½ pose mozzarella revet
  • muskatnød revet
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 håndfuld mozzarella revet
  • lasagneplader
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm olie op i en stor gryde og sauter løg ved middel varme, til de blive bløde. Tilsæt gulerødder og bladselleri, lad dem sautere med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hakket kød og lad det svitse, til det tager farve. Tilsæt champignon og lad det stege med, til den væde de afgiver er kogt ind.
  • Tilsæt rød peberfrugt, hvidløg og squash - svits i er par minutter. Drys med italiensk krydderi (eller tørrede krydderurter) og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hakkede tomater med væde ved, sammen med et nip sukker, bouillon og tomatpure.
  • Lad de n lækre kødsauce simre uden låg i ca. 20-30 minutter, smag det til.

Bechamelsauce

  • Smelt smørret, drys melet i og pisk det sammen, til der dannes en smørbolle. Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det tykne mellem hver gang, til det har ønsket konsistens.
  • Lad det småkoge godt igennem i ca. 5-7 minutter, ved ikke alt for høj varme og under piskning, så melsmagen koger ud. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Kom ost i og lad det varme med, til osten er smeltet.

Samling af lasagne

  • Smør et stort + et lille fad let med lidt olie. Kom en lille bitte smule kødsovs og lidt af bechamelsaucen i bunden og bred det ud.
  • Læg så lag af skiftevis lasagneplader, kødsovs og bechamelsauce indtil det hele er brug, slut af med bechamelsauce på begge fade.
  • Det lille fad kan nu pakkes ind og sættes i fryseren, så er der en nem omgang aftensmad en dag, som bare skal sættes i ovnen.
  • Det andet fad sættes i ovne ved 175 °C i ca. 35 minutter. Klik her og sæt minutur med tid i ovn.
  • Tag ud og drys med en håndfuld revet ost - kan udelades, men jeg kan godt lide det - og sættes tilbage i ovnen i endnu ca. 10 minutter, til osten er gylden.

Næringsindhold

Lasagne
Mængde pr. portion
Kalorier
586
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
884
mg
38
%
Kalium
 
1104
mg
32
%
Kulhydrater
 
70
g
23
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
10999
IU
220
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
222
mg
22
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte lasagne tages ud, og nu må den gerne køle af i 10 minutter inden servering. Den er nemlig rygende varm.

Serveres gerne med en italiensk caprese salat.

Se også: Lækker one pot pasta

Se disse opskrifter:

  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Butterdejspakker med kylling og æg

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

billede til opskrifter med kylling

Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

beignetdej nem frituredej med øl

Beignetdej - nem frituredej med øl

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

billede med kartoffelroulade

Lækker kartoffelroulade med persillepesto

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

billede med æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk

billede med kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required