• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Chokoladekage
et billede med chokoladekage
Den bedste chokoladekage, og her får du en virkelig lækker og luftig kage, som du vil elske. Kan pyntes med glasur og kokos. Foto: iStock.com.

Chokoladekage

Opdateret: 10. feb 2025 · Udgivet: 1. aug 2023 af Newyorker By Heart · 5 kommentarer

Del gerne opskriften:
Facebook49PinterestMessengerEmailPrintSMS
49
SHARES
Gå til opskrift

En dejlig opskrift på den bedste chokoladekage, der smager himmelsk godt. Chokoladekagen er nem at bage, og pyntes med en lækker glasur.

Chokoladekage er nok den mest populære kage i Danmark, og med denne opskrift får du en super lækker kage. Nok den bedste.

Det er en både nem og svampet chokoladekage, der smager så englene synger, og du kan pynte den med den lækre chokoladeglasur.

Eller blot give den en klassisk glasur og måske drysse lidt kokos på. Som du kan se på billedet.

Selvom der er lidt kaffe i kagen, så skal du altså ikke være bange for, at chokoladekagen smager af kaffe. For det gør den absolut ikke.

Se også flere opskrifter på gulerodskage, drømmekage fra Brovst og banankage med chokolade. God bagelyst.

Opskrift på nem chokoladekage

et billede med chokoladekage

Verdens bedste chokoladekage - nem opskrift

4.80 fra 54 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

Dej til chokoladekage

  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 225 g rørsukker eller alm. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. kakao usødet
  • 150 g smør smeltet og lidt afkølet
  • 3 æg
  • 1 dl kaffe stærk og lun

Glasur

  • 50 g hvid chokolade
  • 2 spsk. fløde
  • 1 spsk. chokoladelikør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Chokoladekage

  • Tænd din ovn på 175 grader over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  • Slå æggene ud i en skål - stor nok til at rumme al dejen - og pisk dem let sammen.
  • Sigt alle de tørre ingredienser i en anden skal, rør dem sammen.
    De tørre ingredienser til kagen røres sammen
  • Kom de tørre ingredienser ned til de våde og vend det sammen til det netop er blandet, rør ikke længere end nødvendigt.
  • Tilsæt det smeltede smør og vend det i chokoladekagedejen.
    Smørret røres i.
  • Tilsæt derefter kaffen, som også vendes i dejen.
    Den færdige dej til chokoladekage
  • Smør en form og drys med rasp. Hæld dejen ned i og sæt i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30-40 minutter. Tjek med en tandstikker at din chokoladekage er gennembagt. Ovne varmer ikke ens, så bagetiden kan variere.
  • Tag kagen ud og lad den køle af.

Glasur

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og smelt det sammen ved lav varme, lad det afkøle. Smør det på den afkølede chokoladekage.
    øler af og smøres på den afkølede kage

Næringsindhold

Verdens bedste chokoladekage - nem opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
395
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
107
mg
36
%
Natrium
 
426
mg
19
%
Kalium
 
105
mg
3
%
Kulhydrater
 
49
g
16
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
34
g
38
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
615
IU
12
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den afkølede chokoladekage kan også blot pyntes med en almindelig hvid glasur af flormelis og lidt vand, og derefter drysses med kokos.

Bemærk, at chokoladelikør kan erstattes med Bailey eller Kahlua.

Se disse opskrifter:

  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Store Daim muffins med banan
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Apple pie - amerikansk æbletærte

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Donna Sørensen

    januar 01, 2023 at 2:06 pm

    Den beste chokoladekage.

  2. Newyorker By Heart

    januar 01, 2023 at 7:13 pm

    Tusind tak, Donna - og det er nemlig en rigtig god chokoladekage.
    Alt det bedste
    Holger

  3. David

    marts 18, 2023 at 7:00 pm

    Er det bare ganske almindelig rasp der skal drysses i kageformen.

  4. Newyorker By Heart

    marts 18, 2023 at 8:55 pm

    Hej David
    Ja, det er det 🙂
    God bagelyst.
    Bedste hilsner
    Holger

  5. Christina

    september 20, 2023 at 10:23 am

    Hej😃
    Hvor stor en form? Skal bage til 25 sultne unger.

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

billede til risalamande med kirsebærsauce

Risalamande

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

et billede med gulerodskage

Gulerodskage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required