• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn
billede til langtidsbagte tomater
Det er nemt at lave langtidsbagte tomater, og de smager fremragende. Foto: Newyorkjerbyheart.dk.

Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn

Opdateret: 17. jan 2023 · Udgivet: 17. jan 2023 af Newyorker By Heart ·

billede til langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 timer t
Tid: 5 timer t 5 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g tomater små, gerne San Marzano, halveret på langs
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom bagepapir i et lille fad og læg tomaterne i, med skærefladen opad.
  • Drys tomaterne med ganske lidt sukker og derefter salt og friskkværnet peber.
  • Dryp med olivenolie og lidt balsamico.
  • Sæt i en 125 grader varm ovn (ikke varmluft), hvor de langtidsbagte tomater skal have ca. 5 timer.

Næringsindhold

Langtidsbagte tomater
Mængde pr. portion
Kalorier
114
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
586
mg
25
%
Kalium
 
182
mg
5
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
625
IU
13
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på langtidsbagte tomater, der nemt laves i ovnen. Tomaterne kan vendes med olie, hvidløg og krydderurter.

Langtidsbagte tomater smager fremragende, og så er tomaterne virkelig nemme at lave.

Her er der anvendt de lækre San Marzano tomater, men andre slags kan også bruges.

De færdigbagte tomater kan bla. vendes sammen med lidt pasta, hvidløg og olivenolie.

Det tager nogle timer at bage tomaterne ved lav varme, men her passer de jo sig selv i ovnen.

Opskrift på langtidsbagte tomater

billede til langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 timer t
Tid: 5 timer t 5 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g tomater små, gerne San Marzano, halveret på langs
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom bagepapir i et lille fad og læg tomaterne i, med skærefladen opad.
  • Drys tomaterne med ganske lidt sukker og derefter salt og friskkværnet peber.
  • Dryp med olivenolie og lidt balsamico.
  • Sæt i en 125 grader varm ovn (ikke varmluft), hvor de langtidsbagte tomater skal have ca. 5 timer.

Næringsindhold

Langtidsbagte tomater
Mængde pr. portion
Kalorier
114
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
586
mg
25
%
Kalium
 
182
mg
5
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
625
IU
13
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De langtidsbagte tomater tages ud af ovnen, hvor de afkøles.

Tomaterne kan derefter kommes i et glas sammen med krydderurter (oregano og lidt mynte), samt to fed hvidløg, der er pillet og hakket groft. Hæld olivenolie ved til olien dækker tomaterne.

Opbevar i køleskab, hvor de kan holde sig i en uges tid - hvis du kan holde fingrene fra dem.

Se flere opskrifter med tomat

  • billede med gazpacho
    Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne
  • mormors koteletter i fad med champignon
    Mormors koteletter i fad med champignon
  • hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater
    Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

Se disse opskrifter:

  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grissini

Grissini - opskrift på italienske brødstænger

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

cremede flødekartofler i ovn opskrift

Super nemme flødekartofler i ovn

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

billede med mormor boller

Boller

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required