• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer
billede med Laks Walewska
Laks Walewska er en lækker ret med laks, kartoffelmos, sovs og rejer. Nem at lave i et fad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

Opdateret: 16. maj 2022 · Udgivet: 16. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få en lækker opskrift på laks Walewska. En skøn lakseret i fad med kartoffelmos, dejlig sovs, asparges og rejer. Også god som gæstemad.

Laks Walewska er en skøn ret med laks i fad, der tilberedes sammen med blandt andet kartoffelmos og en lækker sovs.

Lakseretten anrettes med rejer, og den er både velegnet som en god hverdagsmad og fin gæstemad.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen til at lave en større portion.

Opskrift på laks Walewska

billede med Laks Walewska

Laks Walewska

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 stykker laks laksefileter uden skind og ben
  • ¾ dl hvidvin tør
  • ¾ dl vand
  • 1 tsk. grøntsagsbouillon fra Herbamare
  • salt og citronpeber

Sovs

  • 10 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • 40 g parmesan friskrevet
  • 1 æggeblomme
  • 1 citron saft af ¼ citron
  • salt og friskkværnet peber gerne hvid peber

Kartoffelmos

  • 2-3 bagekartofler alt efter størrelse, skåret i mindre stykker
  • ½.¾ dl mælk
  • 1 spsk. smør
  • 1 æggeblomme
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • muskatnød revet, efter smag

Desuden

  • 1 bdt. grønne asparges
  • 150 g champignon skåret i skiver
  • 150 g rejer store grønlandske rejer fra frost, optøet og afdryppet
  • 1 bdt. dild finthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom hvidvin og bouillon i en gryde, lad det koge ind til det halve.
  • Kom laksefileterne til din laks Walewska i et ovnfast fad og hæld den indkogte væske ved. Krydr med salt og citronpeber.
  • Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 10 minutter. Tag ud af ovnen.
  • Kom kartoflerne i en gryde, kog til de er godt møre og mos dem så. Rør det sammen med æggeblomme, smør og mælk. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Det skal have en ret tyk konsistens, men alligvel så det kan presses igennem en tylle. Rør i det, til det er helt glat og lad det så afkøle lidt inden det komme i en sprøjtepose med en stor tylle.
  • Smør et ovnfast fad og tryk kartoffelmosen ud i "rosetter" hele vejen langs kanten.
  • Sæt i en 250 grader varm ovn i ca. 5-7 minutter, bare til det lige begynder at få lidt farve. Tag ud af ovnen.
  • Smelt smørret og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad det koge op mellem hver gang. Det skal blive en godt, tyk sovs. Pisk hele tiden. Lad det småkoge et par minutter, så melsmagen koges væk, blive ved med at piske.
  • Tag af varmen og rør parmesan, smør og æggeblomme i. Smag til salt, hvid peber og citronsaft.
  • Læg den stegte fisk i midten i fadet med kartoffelmosen. Hæld sovsen over og sæt i ovnen igen, ca. 7-10 minutter, til kartofler og sovs bliver gylden.
  • Imens koges grønne asparges ganske kort i letsaltet vand, vandet hældes fra og de skæres i mindre stykker.
  • Champignon svitses i lidt smør på en pande og krydres med salt og friskkværnet peber. Steg dem, til de bliver gyldne.
  • Når retten er gylden, tages fadet med din laks Walewska ud af oven og det pyntes med asparges, champignon og rejer.

Næringsindhold

Laks Walewska
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Laks Walewska serveres straks, evt. sammen med lidt brød.

Se flere lækre madopskrifter:

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

Lækker og og nem lakseroulade

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse
  • Laks med bacon og pasta
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og kokos

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

billede til kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede med luksus mørbradgryde

Mørbradgryde

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required