Få en lækker opskrift på laks Walewska. En skøn lakseret i fad med kartoffelmos, dejlig sovs, asparges og rejer. Også god som gæstemad.
Laks Walewska er en skøn ret med laks i fad, der tilberedes sammen med blandt andet kartoffelmos og en lækker sovs.
Lakseretten anrettes med rejer, og den er både velegnet som en god hverdagsmad og fin gæstemad.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen til at lave en større portion.
Opskrift på laks Walewska

Ingredienser
- 2 stykker laks laksefileter uden skind og ben
- ¾ dl hvidvin tør
- ¾ dl vand
- 1 tsk. grøntsagsbouillon fra Herbamare
- salt og citronpeber
Sovs
- 10 g smør
- 1 spsk. hvedemel
- 2½ dl mælk
- 40 g parmesan friskrevet
- 1 æggeblomme
- 1 citron saft af ¼ citron
- salt og friskkværnet peber gerne hvid peber
Kartoffelmos
- 2-3 bagekartofler alt efter størrelse, skåret i mindre stykker
- ½.¾ dl mælk
- 1 spsk. smør
- 1 æggeblomme
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- muskatnød revet, efter smag
Desuden
- 1 bdt. grønne asparges
- 150 g champignon skåret i skiver
- 150 g rejer store grønlandske rejer fra frost, optøet og afdryppet
- 1 bdt. dild finthakket
Fremgangsmåde
- Kom hvidvin og bouillon i en gryde, lad det koge ind til det halve.
- Kom laksefileterne til din laks Walewska i et ovnfast fad og hæld den indkogte væske ved. Krydr med salt og citronpeber.
- Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 10 minutter. Tag ud af ovnen.
- Kom kartoflerne i en gryde, kog til de er godt møre og mos dem så. Rør det sammen med æggeblomme, smør og mælk. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Det skal have en ret tyk konsistens, men alligvel så det kan presses igennem en tylle. Rør i det, til det er helt glat og lad det så afkøle lidt inden det komme i en sprøjtepose med en stor tylle.
- Smør et ovnfast fad og tryk kartoffelmosen ud i "rosetter" hele vejen langs kanten.
- Sæt i en 250 grader varm ovn i ca. 5-7 minutter, bare til det lige begynder at få lidt farve. Tag ud af ovnen.
- Smelt smørret og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad det koge op mellem hver gang. Det skal blive en godt, tyk sovs. Pisk hele tiden. Lad det småkoge et par minutter, så melsmagen koges væk, blive ved med at piske.
- Tag af varmen og rør parmesan, smør og æggeblomme i. Smag til salt, hvid peber og citronsaft.
- Læg den stegte fisk i midten i fadet med kartoffelmosen. Hæld sovsen over og sæt i ovnen igen, ca. 7-10 minutter, til kartofler og sovs bliver gylden.
- Imens koges grønne asparges ganske kort i letsaltet vand, vandet hældes fra og de skæres i mindre stykker.
- Champignon svitses i lidt smør på en pande og krydres med salt og friskkværnet peber. Steg dem, til de bliver gyldne.
- Når retten er gylden, tages fadet med din laks Walewska ud af oven og det pyntes med asparges, champignon og rejer.
Næringsindhold
Noter
Laks Walewska serveres straks, evt. sammen med lidt brød.
Se flere lækre madopskrifter:
Pandestegt laks med citron- og flødesauce
Kom med din kommentar