Her er en skøn opskrift på spaghetti carbonara med hvidløg. Den italienske klassiker er lækker aftensmad, der også er nem at lave.
Spaghetti carbonara er en italiensk klassiker, der både er kendt i en grundopskrift og utallige varianter verden over.
Her er en lækker version med spaghetti, hvidløg og bacon, og den smager himmelsk godt.
Det er en ganske simpel pastaret med masser af smag, og den er altid et hit hos både børn og voksne.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knappen under antal personer i boksen, og lav den mængde du skal bruge.
Opskrift på spaghetti carbonara

Ingredienser
- 250 g spaghetti
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 150 g bacon i helt stykke, skåret i tern (kan du får pancetta så brug det)
- 1 spsk. olivenolie
- 2 store æg evt. pasteuriserede æg
- 100 g parmesan friskrevet parmesan + lidt ekstra til drys
- salt og friskkværnet peber
- Lidt persille finthakket
Fremgangsmåde
- Kom bacon på en pande sammen med olivenolie, og steg til bacon er sprødt.
- Lige inden det er færdigt tilsættes hvidløg, lad det stege med til det begynder at afgive duft, ca. ½ minuts tid og rør i det imens. Tag det af varmen.
- Kom æg i en lille skål sammen med parmesanost, salt og godt med friskkværnet peber. Pisk det let sammen med en gaffel.
- Kog spaghetti i rigeligt, godt saltet vand til den er al dente. Hæld vandet fra og hæld straks spaghettien tilbage i den varme gryde.
- Hæld æggemassen i den varme spaghetti mens der røres, det skal tykne, men æggene i en spaghetti carbonara skall kke blive til røræg.
- Tilsæt derefter bacon og hvidløg og bland det hele godt sammen, stil evt. kortvarigt på det varme blus og vend det godt rundt. Men lad det ikke stå for længe for spaghettien er jo færdigkogt.
- Fordel den lækre spaghetti carbonara på to tallerkner, drys med lidt ekstra ost og lidt persille og server straks.
Næringsindhold
Noter
Spaghetti carbonara er virkelig en af de retter, som du skal servere med det samme. Den må ikke stå og vente.
Og det er vigtigt at æggemassen er klar til at komme i når spaghettien er kogt. Sovs skal altid vente på pastaen, ikke omvendt.
Se flere lækre opskrifter til aftensmad:
Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)
Kom med din kommentar