• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk
billede med hjemmelavet koldskål
Hjemmelavet koldskål er både nem og hurtig at lave, og det er jo en vaskeægte sommerdessert. Foto: iStock.com.

Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

Opdateret: 13. jun 2022 · Udgivet: 25. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Hold da op hvor er denne opskrift på hjemmelavet koldskål god. Laves med æg, sukker, vanilje og kærnemælk. Det er smagen af dansk sommer!

Så er der hjemmelavet koldskål, og den smager altså forrygende godt.

Sådan en rigtig kærnemælkskoldskål er både nem og hurtig at lave, og den består jo blot af fire ingredienser. Det er æg, sukker, vanilje og kærnemælk.

Du kan også smage koldskålen til med en smule citronsaft, og så er det ellers bare med at nyde denne danske sommerdessert, som de fleste elsker.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på koldskål

billede med hjemmelavet koldskål

Nem og hurtig koldskål

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3-4 spsk. rørsukker eller alm. sukker
  • 1 vaniljestang korn af ½ stang vanilie
  • 1 liter kærnemælk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom de pasteuriserede æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en stor skål og pisk med en el-mikser til det er tykt og luftigt.
  • Pisk godt for at opløse sukkeret mest muligt, så bliver din hjemmelavede koldskål bedst.
  • Ryst kærnemælken og hæld det i skålen.
  • Rør din koldskål godt rundt, og sørg for at få skrabet bunden grundigt, så det hele kommer med.

Næringsindhold

Nem og hurtig koldskål
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Hjemmelavet koldskål serveres straks, og det er altså en rigtig dansk sommerdessert.

Koldskålen kan pyntes med jordbær, ristede havregryn, tvebakker, kammerjunkere eller hvad du bedst kan lide.

Se flere lækre dessertopskrifter:

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

Se disse opskrifter:

  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Hjemmelavede kødboller til suppe
  • Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt
  • Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

billede til ungarsk kartoffelsuppe

Ungarsk kartoffelsuppe med paprika

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

hjemmelavet kagecreme

Kagecreme - opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required