• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid
billede med nye kartofler i gryde
At koge nye kartofler kan være en kunst, og hemmeligheden er blandt andet, at kartoflerne trækker i kogevandet efter kogning. Foto: iStock.com.

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

Opdateret: 17. jul 2022 · Udgivet: 16. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Se her hvordan du skal koge nye kartofler. En hjælpende opskrift og fremgangsmåde til kogning af kartofler, så de bliver helt perfekte.

Det er svært at koge nye kartofler, men kunsten er at koge kartoflerne perfekt.

Med denne fremgangsmåde er du altid sikker på de perfekte kartofler, der hverken er kogt for meget eller lidt. Og så beholder mere smag og næringsindhold.

Bemærk, at kogetiden kan variere afhængig af størrelsen på kartoflerne. Tiderne her gælder mellem størrelse kartofler, mens eks. små kartofler skal koges i lidt kortere tid.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Koge nye kartofler

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - kogetid

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1000 gram kartofler gerne de nye danske kartofler
  • vand
  • 1 spiseskefuld salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • De nye kartofler skrubbes godt, så al jord er fjernet. Jo mere nyopgravede kartoflerne er, jo nemmere er de at rengøre.
  • Kom kartoflerne i en passende gryde.
  • Fyld op med vand, så kartoflerne netop er dækket - og ikke mere end det.
  • Tilsæt en spiseskefuld salt.
  • Kog nu kartoflerne i 7 minutter, sluk for kogepladen, træk gryden væk og lad kartoflerne trække i yderligere 7 minutter i kogevandet i gryden. Sådan koger man nye kartofler på den bedste måde. Klik her for at sætte det smart minutur til 7 minutter.

Næringsindhold

Kogning af nye kartofler - kogetid
Mængde pr. portion
Kalorier
193
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
114
mg
5
%
Kalium
 
1053
mg
30
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
5
IU
0
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Hæld vandet fra de kogte nye kartofler, og så er de klar til servering.

Når du koger kartofler, kan du tilsætte lidt smag i form af timian, dild eller løvstikke.

Se flere lækre kartoffelopskrifter:

Stegt flæsk med persillesovs og kartofler

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Super nemme flødekartofler i ovn

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede til brownie med valnødder

Lækker brownie med valnødder

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

squashsalat med parmesan

Squashsalat med parmesan og pinjekerner

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

fløjlsblød kartoffelmos

Kartoffelmos - lækker og luftig

billede med småkager med lakrids og tranebær

Småkager med lakrids og tranebær

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required