• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid
billede med nye kartofler i gryde
At koge nye kartofler kan være en kunst, og hemmeligheden er blandt andet, at kartoflerne trækker i kogevandet efter kogning. Foto: iStock.com.

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Se her hvordan du skal koge nye kartofler. En hjælpende opskrift og fremgangsmåde til kogning af kartofler, så de bliver helt perfekte.

Det er svært at koge nye kartofler, men kunsten er at koge kartoflerne perfekt.

Med denne fremgangsmåde er du altid sikker på de perfekte kartofler, der hverken er kogt for meget eller lidt. Og så beholder mere smag og næringsindhold.

Bemærk, at kogetiden kan variere afhængig af størrelsen på kartoflerne. Tiderne her gælder mellem størrelse kartofler, mens eks. små kartofler skal koges i lidt kortere tid.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Koge nye kartofler

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - kogetid

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1000 gram kartofler gerne de nye danske kartofler
  • vand
  • 1 spiseskefuld salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • De nye kartofler skrubbes godt, så al jord er fjernet. Jo mere nyopgravede kartoflerne er, jo nemmere er de at rengøre.
  • Kom kartoflerne i en passende gryde.
  • Fyld op med vand, så kartoflerne netop er dækket - og ikke mere end det.
  • Tilsæt en spiseskefuld salt.
  • Kog nu kartoflerne i 7 minutter, sluk for kogepladen, træk gryden væk og lad kartoflerne trække i yderligere 7 minutter i kogevandet i gryden. Sådan koger man nye kartofler på den bedste måde. Klik her for at sætte det smart minutur til 7 minutter.

Næringsindhold

Kogning af nye kartofler - kogetid
Mængde pr. portion
Kalorier
193
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
114
mg
5
%
Kalium
 
1053
mg
30
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
5
IU
0
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Hæld vandet fra de kogte nye kartofler, og så er de klar til servering.

Når du koger kartofler, kan du tilsætte lidt smag i form af timian, dild eller løvstikke.

Se flere lækre kartoffelopskrifter:

Stegt flæsk med persillesovs og kartofler

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Super nemme flødekartofler i ovn

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

billede med kanelsneglekage

Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

billede med hvidkålsrouletter

Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

billede med karrysovs

Karrysovs

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

billede brødmed naan og naan

Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

hjemmelavede croutoner

Croutoner - opskrift på sprøde brødcroutoner

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required