• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt
billede til at koge ris
Kunsten at koge ris synes måske meget nem, men der er flere ting man skal vide når man koger risene, så de ikke bliver klistrede og triste. Foto: iStock.com.

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 1. jul 2022 af Newyorker By Heart ·

billede til at koge ris

Kogning af ris

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 6 dl vand
  • 1 tsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Koge ris: Kom ris i en gryde sammen med vand og salt.
  • Kog vandet op, og skru ned for varmen, så det netop lige koger. Når man koger ris skal vandet ikke bulderkoge, men blot simre blidt.
  • Læg låg på gryden, og risene koge i ca. 20 minutter. Kogetiden på ris kan variere, så kig på pakken. Klik på linket for at starte minutur.

Næringsindhold

Kogning af ris
Mængde pr. portion
Kalorier
365
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
594
mg
26
%
Kalium
 
115
mg
3
%
Kulhydrater
 
80
g
27
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
7
g
14
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Skal du koge ris, får du her i denne guide en masse gode råd, så du undgår klistrede ris. Inkl. mængde af ris pr. person, mængde vand og kogetid.

Det er ingen svær kunst at koge ris, men der er alligvel en række gode tips og tricks til kogning af ris.

Dem får du her i denne hurtige guide, så du undgår klistrede og kedelige ris.

Skyl risene

Start altid med at skylle risene, så du undgår støv og snavs.

Man bør altid skylle ris inden kogning.

Mængde ris pr. person

I forhold til mængde ris pr. person, ja så skal du beregne 1 dl. ris til hver person.

Så til to personer beregnes 2 dl. ris, til 3 personer 3 dl., og til 4 personer skal der altså bruges 4 dl. ris.

Mængde af vand

Mængde af vand til kogning af ris er generelt 1,5 dl. vand til 1 dl. ris.

Så skal du koge ris til 4 personer, skal du anvende 6 dl. vand.

Salt til kogning af ris

Ris skal saltes, og til 4 personer og 6 dl. vand anvendes en teskefuld salt.

Det halve til 2 dl. ris og 3 dl. vand.

Kogetid på ris

Normalt er den korrekte kogetid på ris ca. 20 minutter, hvorefter risene hviler kort tid i vandet.

Vend gerne risene rundt.

Kogetiden kan dog variere, så kig på pakken med ris og følg anbefalingen.

Sådan koger du ris

billede til at koge ris

Kogning af ris

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Tid: 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 6 dl vand
  • 1 tsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Koge ris: Kom ris i en gryde sammen med vand og salt.
  • Kog vandet op, og skru ned for varmen, så det netop lige koger. Når man koger ris skal vandet ikke bulderkoge, men blot simre blidt.
  • Læg låg på gryden, og risene koge i ca. 20 minutter. Kogetiden på ris kan variere, så kig på pakken. Klik på linket for at starte minutur.

Næringsindhold

Kogning af ris
Mængde pr. portion
Kalorier
365
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
594
mg
26
%
Kalium
 
115
mg
3
%
Kulhydrater
 
80
g
27
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
7
g
14
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så let er det at koge ris, og nu lader du lige risene trække i vandet i nogle minutter. Så er risene klar til servering.

Risene kan serveres til eks. mørbradgryde, koteletter i fad og ungarsk gullasch. Velbekomme.

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede til italienske kødboller med pastasalat

Italienske kødboller med pastasalat

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede til kyllingesandwich med bacon og guacamole

Kyllingesandwich med bacon og guacamole

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

billede med hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce med smør

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

billede med gin hass

Gin Hass - opskrift på lækker mango cocktail

billede med tikka masala

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required