• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Knuste kartofler med hvidløgssmør
knuste kartofler med hvidløgssmør
Nemme knuste kartofler med hvidløgssmør, der kan serveres som tilbehør til mange dejlige kødretter. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Knuste kartofler med hvidløgssmør

Opdateret: 17. apr 2023 · Udgivet: 17. apr 2023 af Newyorker By Heart ·

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

4.88 fra 8 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Knuste kartofler

  • 600 gram kartofler små, skrubbet og kogt næsten møre
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Hvidløgssmør

  • 100 gram smør
  • 2 fed hvidløg pressede
  • 1 spiseskefuld citronsaft
  • 1 håndfuld persille finthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til knuste kartofler starter med, at koge de små kartofler næsten møre i letsaltet vand.
  • Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre på eftervarmen. Ryst gryden af og til.
  • Læg kartoflerne i et smurt og ovnfast fad.
  • Med bagsiden af en spiseske knuses kartoflerne let, men uden at smadre dem.
  • Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.
  • Imens laver du hvidløgssmør ved. at ælte smør sammen med hvidløg, citronsaft og persille.
  • Når kartoflerne er færdige, fordeles hvidløgssmør i klatter på kartoflerne.

Næringsindhold

Knuste kartofler med hvidløgssmør
Mængde pr. portion
Kalorier
360
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
752
mg
33
%
Kalium
 
653
mg
19
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
712
IU
14
%
Vitamin C
 
33
mg
40
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook17PinterestMessengerEmailPrintSMS
17
SHARES
Gå til opskrift

Sådan klaver du knuste kartofler med hvidløgssmør. En nem og fin opskrift på små kartofler, der knuses og bages færdige i ovnen med smør.

Knuste kartofler med hvidløgssmør er lækkert tilbehør til mange kødretter, og kartofler er super nemme at lave.

Her er de serveres med en hjemmelavet hvidløgssmør, men du kan også blot købe en færdiglavet hvidløgssmør i supermarkedet.

Se også: Sprøde kartoffelrøsti i ovn

De maste kartofler passer godt til alt fra culottesteg til T-bone steak og meget andet. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på knuste kartofler

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

4.88 fra 8 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Knuste kartofler

  • 600 gram kartofler små, skrubbet og kogt næsten møre
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Hvidløgssmør

  • 100 gram smør
  • 2 fed hvidløg pressede
  • 1 spiseskefuld citronsaft
  • 1 håndfuld persille finthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til knuste kartofler starter med, at koge de små kartofler næsten møre i letsaltet vand.
  • Vandet hældes fra og kartoflerne dampes tørre på eftervarmen. Ryst gryden af og til.
  • Læg kartoflerne i et smurt og ovnfast fad.
  • Med bagsiden af en spiseske knuses kartoflerne let, men uden at smadre dem.
  • Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter.
  • Imens laver du hvidløgssmør ved. at ælte smør sammen med hvidløg, citronsaft og persille.
  • Når kartoflerne er færdige, fordeles hvidløgssmør i klatter på kartoflerne.

Næringsindhold

Knuste kartofler med hvidløgssmør
Mængde pr. portion
Kalorier
360
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
752
mg
33
%
Kalium
 
653
mg
19
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
712
IU
14
%
Vitamin C
 
33
mg
40
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

De knuste kartofler med hvidløgssmør serveres straks.

Er du ikke så vild med hvidløg, kan du blot droppe hvidløg, så du i stedet laver en persillesmør.

Man kan også bruge smør uden tilsat smag.

Se også: Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

billede med thousand island dressing

Hjemmelavet Thousand Island dressing

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede til kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required