Sådan laver du verdens bedste kikærteburger med BBC sauce og cheddaros. En virkelig lækker burger uden kød, og den er dermed helt vegetarisk.
Kikærteburger er en nem vegetarburger, der smager næsten som en almindelig burger af hakket oksekød.
Men i denne burger er dog ikke skyggen af kød, i stedet laves bøffen blandt andet af kikærter, som du køber på dåse.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op til flere.
Opskrift på kikærteburger

Ingredienser
- 1 lille rødløg finthakket
- ½ dåse kikærter godt skyllet og afdryppet
- 55 g broccoli i mindre buketter
- 1 lille gulerod skrællet og skåret i mindre stykker
- 1 håndfuld cheddarost revet
- 1½ spsk. fuldkornsmel
- 1 spsk. BBQ sauce brug den du bedst kan lide, evt. Jim Beam Spicy Bourbon
- ½ tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
- ½ tsk. chipotle pulver (eller brug røget paprika)
- 2 spsk. olivenolie
Desuden
- salat
- 3 spsk. ketchup
- 3 spsk. BBQ sauce
- cheddarost
- 2 burgerboller
- 1 rødløg i ringe
Fremgangsmåde
- Kom lidt olivenolie på en pande og sauter løget til det begynder at karamellisere let, tag dem af varmen.
- Kom broccoli og gulerod i en foodprocessor og kør til det er helt findelt. alle de øvrige ingredienser og kør igen, til det er en helt findel masse.
- Kom det i en beholder og sæt det på køl i ½ time - eller til det skal bruges.
- Når du er klar til at lave maden, blandes ketchup med BBQ saucen i en skål.
- Tag kikærte-blandingen ud af køleskabet og del det i 2, form det til 2 flade "bøffer".
- Kom lidt olivenolie på en pande og kom "bøfferne" på.
- Steg 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde, vend dem forsigtigt så de ikke går i stykker.
- Læg en skive cheddarost på hver og lad osten smelte.
- Flæk imens burgerboller og rist dem på skærefladen, så de bliver let sprøde.
- Kom lidt af ketchup-blandingen på hver af de nederste boller, læg lidt salat på, så kikærtebøf og rødløg i ringe.
- Smør de øverste boller med ketchup-blandingen, og læg dem øverst i din kikærteburger.
Næringsindhold
Noter
Kikærteburger serveres straks, og gerne sammen med ovnbagte kartoffelbåde.
Kom med din kommentar