• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Burger & sandwich » Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost
Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost
En lækker kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost, der er en skøn kødfri bruger med masser af smag. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Opdateret: 21. dec 2022 · Udgivet: 21. dec 2022 af Newyorker By Heart ·

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 1 lille rødløg finthakket
  • ½ dåse kikærter godt skyllet og afdryppet
  • 55 g broccoli i mindre buketter
  • 1 lille gulerod skrællet og skåret i mindre stykker
  • 1 håndfuld cheddarost revet
  • 1½ spsk. fuldkornsmel
  • 1 spsk. BBQ sauce brug den du bedst kan lide, evt. Jim Beam Spicy Bourbon
  • ½ tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. chipotle pulver (eller brug røget paprika)
  • 2 spsk. olivenolie

Desuden

  • salat
  • 3 spsk. ketchup
  • 3 spsk. BBQ sauce
  • cheddarost
  • 2 burgerboller
  • 1 rødløg i ringe
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom lidt olivenolie på en pande og sauter løget til det begynder at karamellisere let, tag dem af varmen.
  • Kom broccoli og gulerod i en foodprocessor og kør til det er helt findelt. alle de øvrige ingredienser og kør igen, til det er en helt findel masse.
  • Kom det i en beholder og sæt det på køl i ½ time - eller til det skal bruges.
  • Når du er klar til at lave maden, blandes ketchup med BBQ saucen i en skål.
  • Tag kikærte-blandingen ud af køleskabet og del det i 2, form det til 2 flade "bøffer".
  • Kom lidt olivenolie på en pande og kom "bøfferne" på.
  • Steg 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde, vend dem forsigtigt så de ikke går i stykker.
  • Læg en skive cheddarost på hver og lad osten smelte.
  • Flæk imens burgerboller og rist dem på skærefladen, så de bliver let sprøde.
  • Kom lidt af ketchup-blandingen på hver af de nederste boller, læg lidt salat på, så kikærtebøf og rødløg i ringe.
  • Smør de øverste boller med ketchup-blandingen, og læg dem øverst i din kikærteburger.

Næringsindhold

Kikærteburger
Mængde pr. portion
Kalorier
581
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
2394
mg
104
%
Kalium
 
720
mg
21
%
Kulhydrater
 
77
g
26
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
4732
IU
95
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
285
mg
29
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du verdens bedste kikærteburger med BBC sauce og cheddaros. En virkelig lækker burger uden kød, og den er dermed helt vegetarisk.

Kikærteburger er en nem vegetarburger, der smager næsten som en almindelig burger af hakket oksekød.

Men i denne burger er dog ikke skyggen af kød, i stedet laves bøffen blandt andet af kikærter, som du køber på dåse.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op til flere.

Opskrift på kikærteburger

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 1 lille rødløg finthakket
  • ½ dåse kikærter godt skyllet og afdryppet
  • 55 g broccoli i mindre buketter
  • 1 lille gulerod skrællet og skåret i mindre stykker
  • 1 håndfuld cheddarost revet
  • 1½ spsk. fuldkornsmel
  • 1 spsk. BBQ sauce brug den du bedst kan lide, evt. Jim Beam Spicy Bourbon
  • ½ tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. chipotle pulver (eller brug røget paprika)
  • 2 spsk. olivenolie

Desuden

  • salat
  • 3 spsk. ketchup
  • 3 spsk. BBQ sauce
  • cheddarost
  • 2 burgerboller
  • 1 rødløg i ringe
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom lidt olivenolie på en pande og sauter løget til det begynder at karamellisere let, tag dem af varmen.
  • Kom broccoli og gulerod i en foodprocessor og kør til det er helt findelt. alle de øvrige ingredienser og kør igen, til det er en helt findel masse.
  • Kom det i en beholder og sæt det på køl i ½ time - eller til det skal bruges.
  • Når du er klar til at lave maden, blandes ketchup med BBQ saucen i en skål.
  • Tag kikærte-blandingen ud af køleskabet og del det i 2, form det til 2 flade "bøffer".
  • Kom lidt olivenolie på en pande og kom "bøfferne" på.
  • Steg 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde, vend dem forsigtigt så de ikke går i stykker.
  • Læg en skive cheddarost på hver og lad osten smelte.
  • Flæk imens burgerboller og rist dem på skærefladen, så de bliver let sprøde.
  • Kom lidt af ketchup-blandingen på hver af de nederste boller, læg lidt salat på, så kikærtebøf og rødløg i ringe.
  • Smør de øverste boller med ketchup-blandingen, og læg dem øverst i din kikærteburger.

Næringsindhold

Kikærteburger
Mængde pr. portion
Kalorier
581
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
2394
mg
104
%
Kalium
 
720
mg
21
%
Kulhydrater
 
77
g
26
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
4732
IU
95
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
285
mg
29
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kikærteburger serveres straks, og gerne sammen med ovnbagte kartoffelbåde.

Se flere burgeropskrifter

  • billede med hjemmebagte burgerboller
    Hjemmebagte burgerboller
  • billede til hjemmelavet burger med kryddermayo
    Hjemmelavet burger med kryddermayo
  • billede med sloppy joe
    Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Frikadunser i karrysovs med perlespelt
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Stegt blomkål med citron, oliven og feta
  • Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt
  • Skinke med whiskymarinade
  • Småkager med lakrids og tranebær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

billede af pandekager

Pandekager opskrift

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

et billede til opskrifter med bacon

Opskrifter med bacon - lækre baconretter

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

et billede med bacon i ovn

Bacon i ovn - sprøde ovnstegte baconskiver

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required