• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dip og dressing » Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter
billede med hummus
En lækker og hjemmelavet hummus, der er super nem at lave. Den skønne kikærtemos kan bruges som en dip til fladbrød og pitabrød. Foto: iStock.com.

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

Opdateret: 23. jan 2023 · Udgivet: 4. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
FacebookPinterestMessengerEmailPrintSMS
Gå til opskrift

Med denne opskrift kan du lave en lækker hummus på ingen tid. En nem og hurtig fremgangsmåde med kikærter på dåse, og den smager fremragende.

Hummus er utrolig nem at lave, og her er den blendet med kikærter fra dåse, så det tager ikke mange minutter.

Hummus stammer fra Mellemøsten, og typisk laves den med tahin, der er en slags pasta lavet af sesamfrø. Er du ikke så vild med tahin, ja så kan den udelades.

Brug den sunde hummus som en dip til eks. pitabrød og grøntsagsstænger. Eller som du synes.

Opskrift på hummus

billede med hummus

Lækker hummus

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dip og dressing
Køkken: Mellemøsten
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dåser kikærter afdryppes og skylles godt
  • 2 spsk. tahin
  • 2 fed hvidløg preset (mere efter smag)
  • Lidt spidskommen stødt
  • olivenolie en god sjat
  • cayennepeber
  • 1 citron citronsaft af ca. 1 citron - eller efter smag
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt paprika og lidt mere olivenolie til pynt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Alle ingredienser til din hummus blendes godt sammen - undtagen paprika og det sidste olivenolie.
  • Tilsæt lidt vand, hvis konsistensen er for tyk.
  • Smag den hjemmelavede hummus godt til.
  • Hældes den i en skål, hvor den drysses med lidt paprika og dryppes med lidt olivenolie. Sådan en kikærtemos kan sagtens tåle at stå lidt inden den serveres.

Næringsindhold

Lækker hummus
Mængde pr. portion
Kalorier
313
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
1214
mg
53
%
Kalium
 
369
mg
11
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
90
IU
2
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
98
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige hummus kan serveres straks eller gemmes lidt.

Nyd den gerne sammen med stykker af pitabrød, fladbrød, grøntsagsstænger og meget andet.

Se flere opskrifter

  • græsk gyros med kylling og tzatziki
    Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • billede med hjemmelavede falafler
    Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • billede brødmed naan og naan
    Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød
  • billede med pandebrød
    Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande
  • Pitaburger med kylling, hummus og dressing
    Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Se disse opskrifter:

  • Verdens bedste dressing med balsamico
  • Djævlekylling med chili og hvidløg
  • Gin Hass - opskrift på lækker mango cocktail
  • Ovnkartofler med citron og parmesan
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Chokolademousse - nem opskrift

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

billede til brunede kartofler i ovn

Opskrift på brunede kartofler i ovn

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede til hjemmelavet mørdej

Sådan laver du mørdej - nem opskrift

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede til opskrifter med hakket svinekød

Opskrifter med hakket svinekød og fars

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

billede med grillet svinemørbrad

Grillet svinemørbrad med spicy rub

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

billede med luksus mørbradgryde

Mørbradgryde

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required