• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dip og dressing » Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure
billede med hjemmelavet tomatketchup
Det er nemt at lave hjemmelavet tomatketchup, der her er lavet af mosede tomater. Bruges blandt andet til pommes frites. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en meget nem opskrift på hjemmelavet tomatketchup. En lækker og velsmagende ketchup , der blandt andet laves på purerede tomater.

Intet slår en hjemmelavet tomatketchup, som jo kan smages til præcist som du ønsker din ketchup.

Denne er lavet med tomatpure (mosede tomater), som du kan købe på flaske, og den får du altså en rigtig god ketchup ud af.

I sæsonen for danske tomater kan du selvfølgelig også lave din tomatketchup med friske tomater. Det bliver den ikke dårligere af.

Opskrift på tomatketchup

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dip og dressing
Køkken: Amerikansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 1 portion

Ingredienser

  • 1 løg meget finthakket
  • 3 fed hvidløg meget finthakket
  • olivenolie til stegning
  • 5 blommetomater skåret i grove stykker
  • 1 flaske tomatpure mosede tomater
  • Lidt chili stødt,kan udelades men giver smag
  • 1 dl æbleeddike
  • 100 g rørsukker eller alm. sukker
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm olivenolie op ved middelvarme og tilsæt løg og hvidløg, lad det sautere i ca. 10 minutter, uden at det tager farve.
  • Tilsæt tomater, tomatpure (mosede tomater på flaske), eddike, sukker og lidt chili. Der kan også kommes lidt paprika ved.
  • Rør det hele sammen og lad ketchuppen simre uden låg i ca. 45-60 minutter, til det har en passende konsistens.
  • Blend nu din hjemmelavede tomatketchup grundigt - gerne med en stavblender ned i gryden - til det er helt glat. Der skal ikke være klumper i en ketchup!
  • Smag den lækre ketchup til med eddike, sukker, salt og friskkværnet peber.
  • Dem færdige tomatketchup hældes på skoldede flasker/glas.

Næringsindhold

Hjemmelavet tomatketchup
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Hjemmelavet tomatketchup kan opbevares på køl.

Til opbevaring kan du eventuelt anvende den flaske, som du købte din tomatpure (mosede tomater) i.

Vask flasken af, skyl med kogende vand og derefter Atatmon.

Se flere skønne opskrifter:

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

Nem opskrift på hjemmelavet aioli

Opskrift på guacamole - en lækker avocado dip

Se disse opskrifter:

  • Verdens bedste dressing med balsamico
  • Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Chokokage med banancreme og chokolademousse
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Opskrift på råcreme og frugtsalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hindbærroulade

Lækker hindbærroulade på 20 minutter

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

et billede til panna cotta med hindbær

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

butterdejssnegle med oliventapenade

Butterdejssnegle med oliventapenade

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

Kyllingekødboller

Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

billede med hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce med smør

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required