• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær
billede med hindbærsnitter
Lækre og hjemmebagte hindbærsnitter med hindbærmarmelade, glasur og krymmel. Præcis som en hindbærsnitte skal laves. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES

Bag de bedste hindbærsnitter med denne opskrift. Hjemmebagte mørdejssnitter med hindbærmarmelade, og med glasur og krymmel på toppen.

Mormors hindbærsnitter er de helt klassiske, hvor bagt mørdej lægges sammen med en lækker hindbærmarmelade.

Derefter pyntes de med glasur og krymmel - præcist som mormor lavede dem.

Hindbærsnitter kaldes også for genfersnitter, og du får 12 ud af denne opskrift.

Opskrift på hindbærsnitter

billede med hindbærsnitter

Hindbærsnitter

5 fra 3 brugere
Print Pin Kom i gang med opskriften
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 12 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 125 g smør skal være koldt
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. vand
  • 150 g hindbærmarmelade
  • 150 g flormelis + lidt vand
  • 2 spsk. krymmel farvet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom hvedemel og bagepulver i en skål, og bland det sammen.
  • Skær det kolde smør i mindre tern, og kom det ved.
  • Tilsæt ogå vaniljesukker og sukker, og ælt nu hurtigt dejen sammen med fingrene. Ikke længere tid end nødvendigt.
  • Kom en smule vand ved, og fortsæt indtil dejen er samlet.
  • Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i to stykker.
  • Rul hvert stykke ud til en aflang stang på cirka 10 gange 30 centimeter. De store stykker skal være lige store, da de jo skal lægges ovenpå hinanden.
  • Bag stængerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 12 minutter.
  • Lad mørdejsstængerne køle af.
  • Smør den ene halvdel med hindbærmarmelade, og læg den anden ovenpå.
  • Rør flormelis sammen med lidt vand, men det skal altså være en tyk glasur. Smør glasur ud på stangen, og drys med krymmel.
  • Med en skarp kniv deler du nu stangen i mindre stykker - deraf navnet hindbærsnitter.

Næringsindhold

Hindbærsnitter
Mængde pr. portion
Kalorier
274
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
22
mg
7
%
Natrium
 
163
mg
7
%
Kalium
 
35
mg
1
%
Kulhydrater
 
47
g
16
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
29
g
32
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
260
IU
5
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Mormors hindbærsnitter serveres med en god kop kaffe.

Du kan gemme hindbærsnitterne i en lufttæt beholder, som du stiller på køkkenbordet eller i et skab. Ikke i køleskabet, da du så skal varme kagerne igen.

Se flere opskrifter:

Bananmuffins med chokolade og kokos

Lækker hindbærroulade på 20 minutter

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Store Daim muffins med banan
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Jødekager - lækre småkager til jul

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 125 g smør (skal være koldt)
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. vand
  • 150 g hindbærmarmelade
  • 150 g flormelis (+ lidt vand)
  • 2 spsk. krymmel (farvet)

Equipment

  • Ovn
1
Kom hvedemel og bagepulver i en skål, og bland det sammen.
2
Skær det kolde smør i mindre tern, og kom det ved.
3
Tilsæt ogå vaniljesukker og sukker, og ælt nu hurtigt dejen sammen med fingrene. Ikke længere tid end nødvendigt.
4
Kom en smule vand ved, og fortsæt indtil dejen er samlet.
5
Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i to stykker.
6
Rul hvert stykke ud til en aflang stang på cirka 10 gange 30 centimeter. De store stykker skal være lige store, da de jo skal lægges ovenpå hinanden.
7
Bag stængerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 12 minutter.
8
Lad mørdejsstængerne køle af.
9
Smør den ene halvdel med hindbærmarmelade, og læg den anden ovenpå.
10
Rør flormelis sammen med lidt vand, men det skal altså være en tyk glasur. Smør glasur ud på stangen, og drys med krymmel.
11
Med en skarp kniv deler du nu stangen i mindre stykker - deraf navnet hindbærsnitter.

Håber du kunne lide opskriften. Giv den gerne din vurdering.

trin 1 of 11