• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » 10 gulerodsboller med græskarkerner
billede til gulerodsboller med græskarkerner
Store og luftige gulerodsboller, der også er bagt med græskarkerner. Bollerne kan sagtens fryses ned. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

10 gulerodsboller med græskarkerner

Opdateret: 24. aug 2022 · Udgivet: 24. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook25PinterestMessengerEmailPrintSMS
25
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på gulerodsboller. Store, luftige og lækre boller med gulerødder og græskarkerner, der er nemme at bage. 10 stk.

Gulerodsboller er altid et hit, og her får du en virkelig god opskrift på boller med gulerødder og græskarkerner.

Bollerne er nemme at bage, og så bliver de altså både store og luftige. Samtidig er de fryseegnet.

Opskriften er med mulighed for at få brugt rester af mel i dit køkkenskab, da den indeholder forskellig slags mel efter eget valg. Denne mængde kan dog sagtens udskiftes med almindelig hvedemel.

Opskriften giver 10 store gulerodsboller.

Opskrift på gulerodsboller

billede til gulerodsboller med græskarkerner

Gulerodsboller

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 3 dl kærnemælk håndvarmt (du kan også bruge vand eller andre surmælksprodukter)
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. ahornsirup eller honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 mellemstore gulerødder groftrevet
  • 2 håndfulde græskarkerner usaltede
  • 300 g mel meltyper af forskellig slags, evt. groft speltmel, fuldkornssemmer og speltmel, fuldkornsdurum og italiensk tipo 00
  • 100 g hvedemel måske lidt mere eller mindre
  • Lidt kaffe til pensling (eller sammepisket æg eller vand eller mælk)
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Lun kærnemælk i en gryde til det er håndvarmt, pas på at det ikke bliver for varmt.
  • Smuldr gær i en skål og tilsæt ahornsirup. Kom den lune kærnemælk ved og opløs gæren.
  • Tilsæt æg, gulerødder, salt, olie og græskarkerner - rør godt.
  • Tilsæt de 300 g forskellige meltyper og rør godt. Tilsæt så så meget hvedemel som skal bruges, for at dejen kan æltes blød og smidig, ælt den godt.
  • Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
  • Slå dejen ned, form til store gulerodsboller og lad dem hæve i ½ time, tildækket og lunt.
  • Varm din ovn op til 225 °C, pensl med kaffe og bag i ca. 10-14 minutter - alt efter størrelse. Hvis du er i tvivl, så bank dem på bunden, lyder de hule er de gennembagte. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid.

Næringsindhold

Gulerodsboller
Mængde pr. portion
Kalorier
194
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.003
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
20
mg
7
%
Natrium
 
522
mg
23
%
Kalium
 
205
mg
6
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
4150
IU
83
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte gulerodsboller køles af på en rist, hvorefter de kan nydes med smør eller andet.

Gulerodsbollerne kan fryses ned.

Se flere opskrifter

  • billede med mormor boller
    Boller
  • billede med fødselsdagsboller
    Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • billede med havregrynsboller
    Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • billede med koldhævede boller
    Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet
  • billede til scones med eller uden chokolade
    Scones - opskrift med og uden chokolade

Se disse opskrifter:

  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Squashboller - nemme boller med squash

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

hjemmelavet apple butter

Apple butter - opskrift på æblesmør

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

billede med brunede kartofler

Brunede kartofler - brune sukkerkartofler

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required