• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
billede med grove pitabrød
Hjemmebagte grove pitabrød, der er lidt sundere end de traditionelle pitabrød. Brødene er nemme at bage, og smager fantastisk godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk

Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 19. sep 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på hjemmebagte grove pitabrød. De er lidt sundere end almindelige pitabrød, og du får 10 pitabrød af denne opskrift.

Grove pitabrød er lækre og så er de ret nemme at bage selv.

Her er pitabrødene bagt med både groft rugmel og almindeligt hvedemel, og det giver dem altså noget mere tyngde end de almindelige pitabrød.

Opskriften giver 10 stk., og de kan fryses ned.

Opskrift på grove pitabrød

billede med grove pitabrød

Grove pitabrød

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 2½ dl vand lunken
  • 25 g gær
  • 3 dl rugmel groft, eller anden form for mel end hvedemel
  • 4-5 dl hvedemel
  • ½ spsk. salt
  • ½ spsk. sukker
  • ½ dl olivenolie
  • 1 æg
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Gæren opløses i det lunkne vand.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er blød og smidig. Gerne ved middel hastighed på røremaskine i ca. 10 minutter.
  • Lad dejen hæve under et viskestykke i 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm. tykkelse.
  • Tag en skål eller en stor kop og tryk cirkler ud (jeg brugte en morgemadsskål). Det er en nem måde at lave de grove pitabrød på.
  • Læg dem på bagepapir, dæk med viskestykke og hæv i yderligere 30 minutter.
  • Pensl dem med æg og sæt i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter.

Næringsindhold

Grove pitabrød
Mængde pr. portion
Kalorier
306
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
16
mg
5
%
Natrium
 
358
mg
16
%
Kalium
 
176
mg
5
%
Kulhydrater
 
54
g
18
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
24
IU
0
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De grove pitabrød anvendes straks - men de kan også sagtens fryses ned.

Fyld dem eventuelt med stegt kyllingebrystfilet og salat.

Se flere brødopskrifter

  • billede med ciabatta
    Ciabatta - italiensk brød med store huller
  • billede brødmed naan og naan
    Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød
  • billede med focaccia
    Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift
  • billede med pandebrød
    Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

Se disse opskrifter:

  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

billede med mos af søde kartofler

Mos af søde kartofler - den nemme opskrift

spidskålssalat

Spidskålssalat med ærter og dressing

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

verdens bedste kokostoppe med chokolade

Verdens bedste kokostoppe med chokolade

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

billede med syltede rødløg

Syltede rødløg - sådan sylter du løg

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required