• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)
Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart
En lækker grøntsagslasagne, der blandt andet laves med squash, peberfrugt og aubergine. Og selvfølgelig en kødfri lasagne. Foto: Newyorkerbyherat.dk.

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 30. mar 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på en lækker grøntsagslasagne med ricotta. Kødfri lasagne med blandt andet frossen spinat, aubergine og peberfrugt.

Grøntsagslasagne med ricotta er en virkelig lækker og kødfri lasagne, der virkelig mætter godt. Selvom den altså ikke indeholder kød.

Lasagnen kan laves med lasagneplader med eller uden fuldkorn, og der er rigeligt med mad til seks personer.

Opskrift på grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Vegetar
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Grøntsager

  • 1 aubergine skåret i ½ cm. skiver på langs
  • 1 squash skåret i ½ cm. skiver på langs
  • 150 g champignon skåret i skiver
  • 225 g spinat frossen, optøet og godt afdryppet
  • 2 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 3 røde peberfrugter grillet, skindet pillet af og skåret i mindre stykker

Tomatsovs

  • 1 flaske Sugo della Casa jeg køber det i SuperBrugsen, Coop's eget mærke
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • oregano
  • timian
  • ¼ dl balsamico
  • ½ tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld basilikum hakket

Ricotta-blanding

  • 500 g ricotta
  • 2 æg
  • 2 håndfuld mozzarella revet
  • 1 håndfuld parmesan revet
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • lasagneplader gerne fuldkorns
  • Lidt parmesan og lidt revet mozzarella revet - og lidt revet mozzarella
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Tomatsovs

  • Sauter løg i lidt olivenolie i en gryde. Når de er blevet bløde - men uden de har taget farve - tilsættes hvidløg, timian og oregano. Lad det stege i ½ minuts tid. Hæld balsamico ved og lad det koge næsten helt ind.
  • Tilsæt sugo'en og sukkeret, skru ned for varmen og lad det stå og småsimre i ca. 30-45 minutter, til det tykner. Smag til. Tag det af varmen og tilsæt basilikummen, vend det godt rundt og så er sovsen klar.

Grøntsager

  • Halver peberfrugterne og fjern kernerne. Læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 250 grader (varmluft). Sæt pladen øverst i ovnen og giv dem ca. ½ time eller til skindet bliver sort. Tag dem ud og kom dem i en skål eller en dyb tallerken. Læg film over og lad dem stå til de er afkølede. Fjern skindet og skær dem i mindre stykker.
  • Kom lidt groft salt på aubergineskiverne og læg dem i en sigte i ½ times tid. Børst saltet af og læg dem på et par lag køkkenrulle. Læg et par lag køkkenrulle (eller et rent viskestykke) ovenpå og pres ned med hænderne, så væden presses ud af dem.
  • Dryp lidt olivenolie over og vend dem rundt, så olivenolien fordeles på dem - endelig ikke for meget - for de suger det bare. Grill dem på en grillpande, til de får striber og drys med salt og friskkværnet peber.
  • Grill derefter squashskiverne og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  • Kom lidt olie på en pande og svits champignon, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad dem stege med i 1 minuts tid, under omrøring. Tilsæt den godt afdryppede spinat og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Ricotta-blanding

  • Vend alle ingredienserne sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.

Samling af grøntsagslasagne

  • Smør en lille bradepande eller et ovnfast fad med lidt olie. Kom lidt tomatsovs i bunden og så et lag lasagneplader. Så lidt af ricottablandingen, aubergine, ricotta, lasagneplader, tomatsovs, peberfrugter, ricotta, lasagneplader, tomatsovs, spinat-blandingen, ricotta, lasagneplader, tomatsovs og squash.
  • Slut af med det sidste af ricottablandingen, drys med lidt parmesan blandet med mozzarella øverst på din kødfrie grøntsagslasagne.
  • Tag 2 store stykker stanniol, gerne dobbeltlag og pak det om fadet som et "telt", det må ikke røre ostelaget. Det kan godt være lidt besværligt, hvis du har en person der kan hjælpe dig, så er det nemmere. Hertil kan retten forberedes.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft) og sæt det i ovnen i 40 minutter. Fjern stanniol og giv det yderligere 5-7 minutter til osten bliver gylden.

Noter

Lad den færdige grøntsagslasagne stå og trække i 10-15 minutter, inden den serveres, så den kan samle sig og så du ikke brænder dig på osten.

OBS: Lagene af ricotta skal ikke være særlig tykke, bare lige så det dækker grøntsagerne.

Flere lækre retter til aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Opskrift på klassiske danske frikadeller

Æggekage bagt i ovn med bacon og tomat

Se disse opskrifter:

  • Laks med bacon og pasta
  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • Tortellini salat med kylling og peberfrugt
  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs
  • Citronpasta med kylling, nødder og ost

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

billede med honningmarineret laks

Honningmarineret laks med citrussmag

Salat med kylling, druer og valnødder

Salat med kylling, druer og valnødder

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required