• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
billede med gazpacho
Gazpacho er en skøn tomatsuppe fra Spanien, og suppen serveres kold. Bruges som forret eller en let hovedret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

Opdateret: 21. jul 2022 · Udgivet: 21. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du gazpacho. Den nemme opskrift på kold tomatsuppe fra Spanien, der er fortrinlig som forret eller en let hovedret sammen med brød.

Gazpacho er en lækker tomatsuppe fra det spanske køkken, og suppen serveres kold.

Den spanske tomatsuppe er super nem at lave, da alle ingredienser blot kommes i en blender, hvorefter suppen stilles på køl.

Husk at smage suppen til, og denne opskrift er beregnet til fire personer som en god forret.

Opskrift på gazpacho

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Spansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 store tomater
  • 2 peberfrugter
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille chili eller efter smag
  • 3 spsk. citronsaft efter smag
  • 1 tsk. balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • 75 g brød gerne daggammelt
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • Lidt krydderurter hakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Læg ½ løg, ½ peberfrugt og ½ agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering.
  • Kom resten af ingredienserne - groft skåret - i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico.
  • Stil det koldt til det skal serveres, mindst ½ time.
  • Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server gerne din gazpacho med isterninger i suppen.
  • Ved servering, hældes suppen op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter.

Næringsindhold

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
675
mg
29
%
Kalium
 
189
mg
5
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
324
IU
6
%
Vitamin C
 
27
mg
33
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Servering af gazpacho: Dryp med ganske lidt, god olivenolie og giv evt. et stykke godt brød til. Evt. en hjemmebagt ciabatta.

Se flere lækre suppeopskrifter:

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Se disse opskrifter:

  • Suppe med tomater og champignon
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

billede med boller i selleri

Boller i selleri med ris eller kartofler

billede med frosting

Sådan laver du frosting til dine kager

svinemørbrad med sennep og champignon

Svinemørbrad med sennep og champignon

et billede med chokoladekage

Chokoladekage

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

spaghetti carbonara opskrift

Lækker spaghetti carbonara med hvidløg

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

billede med hindbærsnitter

Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required