• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
billede med gazpacho
Gazpacho er en skøn tomatsuppe fra Spanien, og suppen serveres kold. Bruges som forret eller en let hovedret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

Opdateret: 21. jul 2022 · Udgivet: 21. jul 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Spansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 store tomater
  • 2 peberfrugter
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille chili eller efter smag
  • 3 spsk. citronsaft efter smag
  • 1 tsk. balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • 75 g brød gerne daggammelt
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • Lidt krydderurter hakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Læg ½ løg, ½ peberfrugt og ½ agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering.
  • Kom resten af ingredienserne - groft skåret - i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico.
  • Stil det koldt til det skal serveres, mindst ½ time.
  • Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server gerne din gazpacho med isterninger i suppen.
  • Ved servering, hældes suppen op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter.

Næringsindhold

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
675
mg
29
%
Kalium
 
189
mg
5
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
324
IU
6
%
Vitamin C
 
27
mg
33
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du gazpacho. Den nemme opskrift på kold tomatsuppe fra Spanien, der er fortrinlig som forret eller en let hovedret sammen med brød.

Gazpacho er en lækker tomatsuppe fra det spanske køkken, og suppen serveres kold.

Den spanske tomatsuppe er super nem at lave, da alle ingredienser blot kommes i en blender, hvorefter suppen stilles på køl.

Husk at smage suppen til, og denne opskrift er beregnet til fire personer som en god forret.

Opskrift på gazpacho

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Spansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 store tomater
  • 2 peberfrugter
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille chili eller efter smag
  • 3 spsk. citronsaft efter smag
  • 1 tsk. balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • 75 g brød gerne daggammelt
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • Lidt krydderurter hakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Læg ½ løg, ½ peberfrugt og ½ agurk til side til pynt. Det skal skæres i bitte små tern og drysses ovenpå suppen lige inden servering.
  • Kom resten af ingredienserne - groft skåret - i en blender/foodprocessor og kør til en glat masse.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber, chili, citronsaft og balsamico.
  • Stil det koldt til det skal serveres, mindst ½ time.
  • Hvis det er rigtig varmt udenfor, så server gerne din gazpacho med isterninger i suppen.
  • Ved servering, hældes suppen op i portionsskåle/dybe tallerkner og dysses med nogle af de finthakkede grønsager og evt. lidt krydderurter.

Næringsindhold

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Natrium
 
675
mg
29
%
Kalium
 
189
mg
5
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
324
IU
6
%
Vitamin C
 
27
mg
33
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Servering af gazpacho: Dryp med ganske lidt, god olivenolie og giv evt. et stykke godt brød til. Evt. en hjemmebagt ciabatta.

Se flere lækre suppeopskrifter:

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Se disse opskrifter:

  • Suppe med tomater og champignon
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

Smørkage med marcipan og chokolade

Smørkage med marcipan og chokolade

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

pølsemix med kartoffelmos

Lækker pølsemix med kartoffelmos

luksus råkost salat

Luksus råkost salat med hvidkål

coq au vin opskrift

Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

billede med medaljer kage

Medaljer - lækre kager med kakao

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required