Her får du en god opskrift på gammeldags franskbrød. Det klassiske hvedebrød som mormor laver det. God med Nutella eller marmelade.
Franskbrød er stadig et af de mest populære brød, og hvorfor ikke bage det selv?
Her er en fantastisk god og nem opskrift på et gammeldags franskbrød, der virkelig smager godt og har en dejlig krumme. Dejen kan laves med vand eller mælk.
Bemærk, at opskriften giver et brød, så du skal doble mængden for at lave to franskbrød. Brødene kan sagtens fryses.
Opskrift på franskbrød

Ingredienser
- 5-600 g hvedemel
- 3 dl vand eller mælk
- 25 g margarine smeltet
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 25 g gær
Fremgangsmåde
- Margarine smeltes og væsken tilsættes. Gæren udrøres i den varme væske, sammen med salt og sukker.
- Noget af hvedemelet tilsættes og dejen æltes godt, mel tilsættes efter behov indtil konsistensen er passende (den skal klæbe let til hænder og bord). Dejen til franskbrød kan også æltes på røremaskine.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
- Slå luften ud af dejen og form 1 franskbrød. Hæver igen 30 minutter.
- Pensl dejen med vand eller mælk.
- Rids dejen på tværs. Gammeldags franskbrød bages 30-40 minutter ved 200 °C varmluft eller 220 °C almindelig over- og undervarme.
- Lad det nybagte brød køle af på en rist.
Næringsindhold
Noter
Når du bager det gammeldags franskbrød kan noget af hvedemelet erstattes med andre meltyper eller evt. noget havregryn.
Der kan tilsættes forskellige former for kerner eller revet gulerod. Så prøv dig bare frem.
Franskbrød kan fryses ned til senere brug.
Se flere opskrifter:
Ciabatta - italiensk brød med store huller
Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
Dorthe
❤️❤️❤️