• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Franskbrød
billede med gammeldags franskbrød
Et klassisk og gammeldags franskbrød, der er meget nem at bage. Nyd skiver af det nybagte brød med Nutella, smør eller marmelade. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Franskbrød

Del gerne opskriften:
Facebook20PinterestMessengerEmailPrintSMS
20
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på gammeldags franskbrød. Det klassiske hvedebrød som mormor laver det. God med Nutella eller marmelade.

Franskbrød er stadig et af de mest populære brød, og hvorfor ikke bage det selv?

Her er en fantastisk god og nem opskrift på et gammeldags franskbrød, der virkelig smager godt og har en dejlig krumme. Dejen kan laves med vand eller mælk.

Bemærk, at opskriften giver et brød, så du skal doble mængden for at lave to franskbrød. Brødene kan sagtens fryses.

Opskrift på franskbrød

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

4.80 fra 15 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 1 stk.

Ingredienser

  • 5-600 g hvedemel
  • 3 dl vand eller mælk
  • 25 g margarine smeltet
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 25 g gær
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Margarine smeltes og væsken tilsættes. Gæren udrøres i den varme væske, sammen med salt og sukker.
  • Noget af hvedemelet tilsættes og dejen æltes godt, mel tilsættes efter behov indtil konsistensen er passende (den skal klæbe let til hænder og bord). Dejen til franskbrød kan også æltes på røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  • Slå luften ud af dejen og form 1 franskbrød. Hæver igen 30 minutter.
  • Pensl dejen med vand eller mælk.
  • Rids dejen på tværs. Gammeldags franskbrød bages 30-40 minutter ved 200 °C varmluft eller 220 °C almindelig over- og undervarme.
  • Lad det nybagte brød køle af på en rist.

Næringsindhold

Franskbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
2041
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Natrium
 
2594
mg
113
%
Kalium
 
696
mg
20
%
Kulhydrater
 
390
g
130
%
Kostfibre
 
16
g
67
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
54
g
108
%
Vitamin A
 
894
IU
18
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
98
mg
10
%
Jern
 
24
mg
133
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når du bager det gammeldags franskbrød kan noget af hvedemelet erstattes med andre meltyper eller evt. noget havregryn.

Der kan tilsættes forskellige former for kerner eller revet gulerod. Så prøv dig bare frem.

Franskbrød kan fryses ned til senere brug.

Se flere opskrifter:

Ciabatta - italiensk brød med store huller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

Nemme pitabrød der altid popper op

Hjemmebagte burgerboller

Se disse opskrifter:

  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Grove pølsehorn med gulerødder

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med jordbærmousse kage

Jordbærmousse kage uden hvedemel

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

billede til vaniljekranse opskrift

Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

et billede med giftkage grøn kage og bladankage

Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede med luksus mørbradgryde

Mørbradgryde

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

billede med farsbrød med bacon

Farsbrød med bacon og BBQ sauce

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

spidskålssalat

Spidskålssalat med ærter og dressing

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required