• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner
et billede med gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage er en populær dessert, som du laver med æbler, flødeskum og makroner. En klassiker, der aldrig går af mode. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på gammeldags æblekage. En populær dessert, som du laver med æbler, makroner og flødeskum. Meget nem at lave.

Gammeldags æblekage er en både skøn og nem dessert, der smager af dansk sommer.

Her koges æbler møre, hvorefter de lægges sammen med makroner og pyntes med lidt flødeskum. Ganske simpelt, men det smager himmelsk godt.

Opskriften på den klassiske æblekage dessert fra mormors tid er beregnet til fire personer.

Opskrift på gammeldags æblekage

et billede med gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 6 æbler evt. Jonagold eller andre aromatiske æbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i både
  • Lidt vand
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilie
  • 1 citron saft af ½ citron
  • Lidt rørsukker eller alm. sukker, mængde efter smag

Desuden:

  • rasp hjemmelavet, købt eller knust makroner
  • 2 dl fløde pisket til blødt skum
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom æblerne i en gryde sammen med ganske lidt vand, citronsaft, vaniljekorn + stang og rørsukker (start med lidt, der kan altid kommes mere i hvis det er for syrligt).
  • Det hele bringes i kog, skru ned for varmen og kog videre i ca. 10 minutter, smag den til med sukker.
  • Hvis æblerne ikke er kogt helt ud - og hvis der ønskes en mos og ingen grove stykke i - kan æblestykkerne moses med en gaffel eller gennem en sigte.
  • Køl det helt af inden du samler din gammeldags æblekage.
  • Læg æblemosen skiftevis med rasp, start og slut med æblemosen.
  • Pisk fløden til blødt skum og kom ovenpå, lige inden servering.

Næringsindhold

Gammeldags æblekage
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Det bedste er, at lægge din gammeldags æblekage sammen i god tid inden den skal spises og så stille den på køl.

Men fløden kommes selvfølgelig først på lige inden servering. Hvis det skal være helt rigtigt, pyntes den med klatter af ribsgelé.

Se flere lækre desserter:

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

hjemmelavede croutoner

Croutoner - opskrift på sprøde brødcroutoner

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

enebærgryde med bagt kartoffelmos

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

squashlasagne

Squashlasagne - sund lasagne uden kød

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required