Her får du en god opskrift på gammeldags æblekage. En populær dessert, som du laver med æbler, makroner og flødeskum. Meget nem at lave.
Gammeldags æblekage er en både skøn og nem dessert, der smager af dansk sommer.
Her koges æbler møre, hvorefter de lægges sammen med makroner og pyntes med lidt flødeskum. Ganske simpelt, men det smager himmelsk godt.
Opskriften på den klassiske æblekage dessert fra mormors tid er beregnet til fire personer.
Opskrift på gammeldags æblekage

Ingredienser
- 6 æbler evt. Jonagold eller andre aromatiske æbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i både
- Lidt vand
- 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilie
- 1 citron saft af ½ citron
- Lidt rørsukker eller alm. sukker, mængde efter smag
Desuden:
- rasp hjemmelavet, købt eller knust makroner
- 2 dl fløde pisket til blødt skum
Fremgangsmåde
- Kom æblerne i en gryde sammen med ganske lidt vand, citronsaft, vaniljekorn + stang og rørsukker (start med lidt, der kan altid kommes mere i hvis det er for syrligt).
- Det hele bringes i kog, skru ned for varmen og kog videre i ca. 10 minutter, smag den til med sukker.
- Hvis æblerne ikke er kogt helt ud - og hvis der ønskes en mos og ingen grove stykke i - kan æblestykkerne moses med en gaffel eller gennem en sigte.
- Køl det helt af inden du samler din gammeldags æblekage.
- Læg æblemosen skiftevis med rasp, start og slut med æblemosen.
- Pisk fløden til blødt skum og kom ovenpå, lige inden servering.
Næringsindhold
Noter
Det bedste er, at lægge din gammeldags æblekage sammen i god tid inden den skal spises og så stille den på køl.
Men fløden kommes selvfølgelig først på lige inden servering. Hvis det skal være helt rigtigt, pyntes den med klatter af ribsgelé.
Se flere lækre desserter:
Panna cotta med hindbær - italiensk dessert
Kom med din kommentar