Så nemt bager du et lækkert ciabatta brød. Få den bedste opskrift på et ciabattabrød med store huller, hvor du slet ikke skal ælte dejen.
Jump to:
Ciabatta er et verdenskendt brød fra Italien, og det kendes på de store huller i det luftige brød.
Heldigvis er det nemt at bage ciabattabrødet derhjemme, og opskriften følger her.
Hemmeligheden er blandt andet, at dejen er rimelig tynd i konsistensen, og at man ikke på noget tidspunkt ælter dejen.
Så pak røremaskinen væk, og bag et super lækkert brød. Du får tre ciabattabrød af denne opskrift, og du kan sagtens fryse brødene ned.
Opskrift på ciabattabrød

Ingredienser
- 7 dl vand lunkent
- 10 g gær
- 1 spsk. sukker
- 800 g hvedemel med højt proteinindhold
- 1 spsk. salt
Fremgangsmåde
- Lunkent vand kommes i en skål sammen med gær og sukker, og det røres godt sammen. Brug gerne en grydeske af træ.
- Hvedemelet blandes med salt, og kommes i gærvæsken på én gang.
- Dejen til dine ciabatta brød røres nu sammen i et minuts tid, så dejen er samlet.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og derefter et viskestykke.
- Lad ciabattadejen stå og hæve ca. 5 timer på køkkenbordet, hvor den passer sig selv.
- Varm din ovn op til 275 grader varmluft.
- Drys lidt mel ud på bordet, og tag dejen ud af skålen. Dej til ciabattabrød er lidt tynd i konsistensen, og det er altså meningen.
- Nu må du ikke ælte dejen, men blot folde den sammen. Gerne med lidt olie eller vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
- Dejen deles i tre lige store stykker, der trækkes lidt aflange og sættes på bageplade. Smør evt. bagepladen først.
- Bag dine ciabatta brød på næstnederste rille, hvor de skal have ca. 20 minutter. Hold øje med dem. De må gerne blive mørke på overfladen.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte ciabatta brød køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Brødene kan sagtens fryses ned til senere anvendelse.
Fakta
Her er nogle fakta om ciabatta:
- Oprindelse: Ciabatta stammer fra Norditalien og blev opfundet i 1980'erne.
- Navn: Navnet "ciabatta" betyder "sko" på italiensk, og det refererer til den flade og brede form af brødet.
- Dej: Brødet er lavet af en blød dej, der er tilsat en stor mængde vand, hvilket giver brødet sin hule og luftige tekstur.
- Brug: Ciabattabrød er ofte brugt som en sandwichbolle eller til at dyppe i olivenolie.
- Smag: Ciabattaen har en mild smag og en sprød skorpe.
- Variationer: Der findes mange varianter af ciabattabrødet, herunder med fyld som for eksempel oliven, tomater eller ost.
Se flere opskrifter:
Kom med din kommentar