• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Ciabatta - italiensk brød med store huller
billede med ciabatta
Ciabatta er et italiensk brød med store huller, og det er faktisk utroligt nemt at bage derhjemme. Bemærk hullerne i brødet. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ciabatta - italiensk brød med store huller

Opdateret: 8. feb 2023 · Udgivet: 23. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Så nemt bager du et lækkert ciabatta brød. Få den bedste opskrift på et ciabattabrød med store huller, hvor du slet ikke skal ælte dejen.

Indhold
  • Så nemt bager du et lækkert ciabatta brød. Få den bedste opskrift på et ciabattabrød med store huller, hvor du slet ikke skal ælte dejen.
  • Opskrift på ciabattabrød
  • Ciabatta
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Fakta
  • Kommentarer

Ciabatta er et verdenskendt brød fra Italien, og det kendes på de store huller i det luftige brød.

Heldigvis er det nemt at bage ciabattabrødet derhjemme, og opskriften følger her.

Hemmeligheden er blandt andet, at dejen er rimelig tynd i konsistensen, og at man ikke på noget tidspunkt ælter dejen.

Så pak røremaskinen væk, og bag et super lækkert brød. Du får tre ciabattabrød af denne opskrift, og du kan sagtens fryse brødene ned.

Opskrift på ciabattabrød

billede med ciabatta

Ciabatta

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Tid: 5 timer t 35 minutter min
Servings: 3 stk.

Ingredienser

  • 7 dl vand lunkent
  • 10 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 800 g hvedemel med højt proteinindhold
  • 1 spsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Lunkent vand kommes i en skål sammen med gær og sukker, og det røres godt sammen. Brug gerne en grydeske af træ.
  • Hvedemelet blandes med salt, og kommes i gærvæsken på én gang.
  • Dejen til dine ciabatta brød røres nu sammen i et minuts tid, så dejen er samlet.
  • Læg et stykke husholdningsfilm over skålen, og derefter et viskestykke.
  • Lad ciabattadejen stå og hæve ca. 5 timer på køkkenbordet, hvor den passer sig selv.
  • Varm din ovn op til 275 grader varmluft.
  • Drys lidt mel ud på bordet, og tag dejen ud af skålen. Dej til ciabattabrød er lidt tynd i konsistensen, og det er altså meningen.
  • Nu må du ikke ælte dejen, men blot folde den sammen. Gerne med lidt olie eller vand på fingrene, så dejen ikke hænger fast.
  • Dejen deles i tre lige store stykker, der trækkes lidt aflange og sættes på bageplade. Smør evt. bagepladen først.
  • Bag dine ciabatta brød på næstnederste rille, hvor de skal have ca. 20 minutter. Hold øje med dem. De må gerne blive mørke på overfladen.

Næringsindhold

Ciabatta
Mængde pr. portion
Kalorier
990
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
0.4
g
3
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Natrium
 
2344
mg
102
%
Kalium
 
306
mg
9
%
Kulhydrater
 
208
g
69
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
49
mg
5
%
Jern
 
13
mg
72
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte ciabatta brød køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Brødene kan sagtens fryses ned til senere anvendelse.

Fakta

Her er nogle fakta om ciabatta:

  1. Oprindelse: Ciabatta stammer fra Norditalien og blev opfundet i 1980'erne.
  2. Navn: Navnet "ciabatta" betyder "sko" på italiensk, og det refererer til den flade og brede form af brødet.
  3. Dej: Brødet er lavet af en blød dej, der er tilsat en stor mængde vand, hvilket giver brødet sin hule og luftige tekstur.
  4. Brug: Ciabattabrød er ofte brugt som en sandwichbolle eller til at dyppe i olivenolie.
  5. Smag: Ciabattaen har en mild smag og en sprød skorpe.
  6. Variationer: Der findes mange varianter af ciabattabrødet, herunder med fyld som for eksempel oliven, tomater eller ost.

Se flere opskrifter:

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Hjemmebagte burgerboller

Nemme pitabrød der altid popper op

Se disse opskrifter:

  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Grove pølsehorn med gulerødder
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

et billede med lagkage med hindbær og makroner

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

fyldte squash med oksekød

Fyldte squash

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.

billede til nøddekage med chokolade

Nøddekage med chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required