Her er den bedste opskrift på chokolademuffins. Store og lækre muffins, der laves med chokolade og kakao. Til alle kageglade chokoladefans.
Chokolademuffins er nok de muffins, som vi danskere bager allermest.
Og det er da heller ikke til at sige nej til sådan en nybagt muffin med chokolade, og disse er endda bagt med både chokolade og kakao.
Faktisk er er der både mærk chokolade, hvid chokolade og Daim i kagerne, men du kan sagtens lave dem udelukkende med mørk chokolade.
Her tilsætter du så blot 150 gram mørk chokolade, og du får 12 store muffins ud af denne opskrift.
Opskrift på chokolademuffins

Ingredienser
- 100 g smør blødt
- 175 g rørsukker eller alm. sukker
- 2 æg
- 1½ dl yoghurt gerne sødmælksyoghurt
- 5 spsk. fløde
- 1 tsk. natron
- ¼ tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 2 spsk. kakao
- 275 g hvedemel
- 70 g mørk chokolade gerne med 70% kakao
- 85 g hvid chokolade hakket
- 60 g Daim hakket
Fremgangsmåde
- Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en el-mikser.
- Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt efter hvert.
- Tilsæt yoghurt og fløde, pisk igen ved laveste hastighed, til det er blandet i.
- Tilsæt de tre slags chokolade og vend det godt rundt.
- Bland bagepulver, natron, salt og kakao sammen med hvedemel og vend det i.
- Rør kun til det netop er blandet sammen.
- Find 12 store muffinsforme frem til dine chokolademuffins.
- Fordel dejen i dem og sæt dem i ovnen ved 190 °C (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. Tjek at dine chokolademuffins er gennembagte, inden de tages ud.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte chokolademuffins køles lidt af, hvorefter de er klar til at blive nydt.
De lækre muffins med chokolade kan sagtens fryses ned. Kagerne tøs op ved stuetemperatur.
Se flere opskrifter:
Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums
Kom med din kommentar