• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Opskrift på brunede kartofler i ovn
billede til brunede kartofler i ovn
Sådan ser de brunede kartofler i ovn ud efter ca. 45 minutter. Det er en nemmere måde at tilberede de sukkerbrunede kartofler på. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Opskrift på brunede kartofler i ovn

Opdateret: 9. sep 2023 · Udgivet: 22. dec 2022 af Newyorker By Heart ·

billede til brunede kartofler i ovn

Brunede kartofler i ovn

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 900 g kartofler små, kogte og pillede - eller glaskartofler
  • 150 g brun farin
  • 25 g smør
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad med god plads. Du kan både bruge små kogte kartofler, der er pillet og kølet af, eller blot bruge et par glas med kartofler, der købes i supermarkedet.
  • Fordel brun farin og smør over kartoflerne sammen med lidt salt.
  • Sæt fadet ind i ovnen. Brunede kartofler i ovn skal nu have 45 minutter.
  • 3-4 gange undervejs vendes kartoflerne rundt, så karamellen blandes sammen med kartoflerne. Vær opmærksom på, at karamelmassen i starten er meget tynd, men den samler sig undervejs, og til sidst smyger karamellen sig smukt om kartoflerne.

Næringsindhold

Brunede kartofler i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
361
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
646
mg
28
%
Kalium
 
999
mg
29
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
38
g
42
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
161
IU
3
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er den nemme opskrift på brunede kartofler i ovn. De perfekte, sukkerbrunede kartofler med den helt rigtige smag af karamel.

Brunede kartofler i ovn er en genial måde at tilberede de sukkerbrunede kartofler på.

Her undgår du sprøjt af varm karamel fra panden, og i stedet får du de lækreste karamelliserede kartofler direkte fra ovnen.

Kartoflerne passer næsten sig selv i ovnen. Du skal blot lige nogle gange undervejs vende dem sammen.

Se også: Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

Og husk at tilsætte lidt flagesalt, der giver de lækre kartofler en skøn smag. Karamel og salt passer jo som fod i hose sammen - tænk bare på saltkaramel.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på brunede kartofler i ovn

billede til brunede kartofler i ovn

Brunede kartofler i ovn

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 900 g kartofler små, kogte og pillede - eller glaskartofler
  • 150 g brun farin
  • 25 g smør
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad med god plads. Du kan både bruge små kogte kartofler, der er pillet og kølet af, eller blot bruge et par glas med kartofler, der købes i supermarkedet.
  • Fordel brun farin og smør over kartoflerne sammen med lidt salt.
  • Sæt fadet ind i ovnen. Brunede kartofler i ovn skal nu have 45 minutter.
  • 3-4 gange undervejs vendes kartoflerne rundt, så karamellen blandes sammen med kartoflerne. Vær opmærksom på, at karamelmassen i starten er meget tynd, men den samler sig undervejs, og til sidst smyger karamellen sig smukt om kartoflerne.

Næringsindhold

Brunede kartofler i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
361
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
646
mg
28
%
Kalium
 
999
mg
29
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
38
g
42
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
161
IU
3
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De brunede kartofler i ovn serveres straks, og de er jo perfekte til en andesteg.

Se også: Opskrift på risengrød i gryde, ovn eller seng

Se disse opskrifter:

  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

billede til tærte med skinke

Tærte med skinke og champignon

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

billede med mojito cocktail

Mojito cocktail med rom, lime og mynte

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

svinemørbrad med sennep og champignon

Svinemørbrad med sennep og champignon

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

billede med medister og medisterpølse

Medister

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required