Her er den nemme opskrift på brunede kartofler i ovn. De perfekte, sukkerbrunede kartofler med den helt rigtige smag af karamel.
Brunede kartofler i ovn er en genial måde at tilberede de sukkerbrunede kartofler på.
Her undgår du sprøjt af varm karamel fra panden, og i stedet får du de lækreste karamelliserede kartofler direkte fra ovnen.
Kartoflerne passer næsten sig selv i ovnen. Du skal blot lige nogle gange undervejs vende dem sammen.
Se også: Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet
Og husk at tilsætte lidt flagesalt, der giver de lækre kartofler en skøn smag. Karamel og salt passer jo som fod i hose sammen - tænk bare på saltkaramel.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på brunede kartofler i ovn

Ingredienser
- 900 g kartofler små, kogte og pillede - eller glaskartofler
- 150 g brun farin
- 25 g smør
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
- Fordel kartoflerne i et ovnfast fad med god plads. Du kan både bruge små kogte kartofler, der er pillet og kølet af, eller blot bruge et par glas med kartofler, der købes i supermarkedet.
- Fordel brun farin og smør over kartoflerne sammen med lidt salt.
- Sæt fadet ind i ovnen. Brunede kartofler i ovn skal nu have 45 minutter.
- 3-4 gange undervejs vendes kartoflerne rundt, så karamellen blandes sammen med kartoflerne. Vær opmærksom på, at karamelmassen i starten er meget tynd, men den samler sig undervejs, og til sidst smyger karamellen sig smukt om kartoflerne.
Næringsindhold
Noter
De brunede kartofler i ovn serveres straks, og de er jo perfekte til en andesteg.
Kom med din kommentar