Sådan bager du en lækker blommekage, og det er Lagkagehusets skønne opskrift på kage med blommer, kanelremonce og kagecreme. Nem at bage.
Her har du Lagkagehusets opskrift på blommekage, der er en virkelig lækker kage med blommer og kanelremonce.
En rigtig efterårskage, hvor du kan få brugt en del af de mange blommer.
Se også: Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber
Udenfor sæsonen for blommer kan du sagtens bruge de udenlandske blommer til kagen, men intet slår de friske, danske blommer.
Opskriften giver kage nok til i hvert fald 8 personer.
Opskrift på blommekage

Ingredienser
Kagecreme
- 1 æggeblomme
- 1 spiseskefuld sukker
- 1 vaniljestang kornene fra stangen
- 1,5 deciliter mælk
- 0,5 spiseskefuld majsstivelse
Kanel-remonce
- 50 gram smør
- 50 gram sukker
- 3 teskefulde kanel
Crumbledej
- 25 gram smør koldt
- 25 gram sukker
- 75 gram hvedemel
- 0,5 teske bagepulver
Dej til blommekage
- 150 gram smør blødt
- 150 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- 3 store æg
- 1 teske bagepulver
- 4 blommer afhængig af størrelse, modne, skåret i både
Fremgangsmåde
- Til blommekage starter du med, at lave en lækker creme. Rør majsstivelse ud i lidt koldt mælk. Kom resten af mælken, æggeblomme, sukker og vanilje i en gryde og varm op under konstant omrøring. Tilsæt majsstivelsesblandingen og kog cremen igennem et par minutter, mens der røres hele tiden. Afkøl cremen inden brug og kom den i en sprøjtepose.
- Kanel-remonce: Rør alle ingredienserne sammen og kom remoncen i en sprøjtepose.
- Crumbledej: Bland det hele med hånden, hurtigt, det skal IKKE samles bare være grynet som en revet ost.
- Dej: Pisk smør blødt med sukker. Tilsæt et æg ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, rør det i dejen.
- Fordel crumbledejen på bunden af en springform beklædt med bagepapir - eller en silikoneform. Diameter på formen skal være ca. 22 centimeter. 24 kan også gå.
- Fordel kagedejen over smulderdejen.
- Sprøjt cremen ned i dejen, i en cirkel, stik enden af sprøjteposen ca. 1 cm. ned i dejen. Gør det samme med kanel-remoncen.
- Pynt med blommerne, og bag den lækre kage med blommer i ca. 30 minutter ved 210 grader over- og undervarme.
Næringsindhold
Tips
Lad den færdigbagte blommekage køle af, hvorefter den kan pyntes med sigtet flormelis.
Fryseegnet: Kage med blommer kan sagtens fryses ned.
Kom med din kommentar