• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Nem blomkålsgratin med salat
billede til blomkålsgratin med salat
En lækker og nem blomkålsgratin, der kan serveres til aftensmad sammen med en salat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nem blomkålsgratin med salat

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på blomkålsgratin, der er en lækker gratin lavet af blomkål, skinke og bechamelsauce. Perfekt som aftensmad.

Blomkålsgratin er en super dejlig ret til aftensmad, hvor den lækre gratin med blomkål, skinke og bechamelsauce tiltaler de fleste.

Gratinen er nem og rimelig hurtig at lave, og den serveres gerne med en lækker salat til.

Der er flere måder at lave en gratin med blomkål, men dette er en klassisk opskrift, og det er altså skøn hverdagsmad.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på blomkålsgratin

billede til blomkålsgratin med salat

Nem blomkålsgratin

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Blomkålsgratin

  • 30 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ liter mælk
  • Lidt muskatnød revet
  • 2 tsk. sennep gerne dijon
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 blomkål delt i små buketter
  • 200 g skinke skåret i strimler eller mindre stykker
  • 30 g emmentaler revet
  • 50 g rasp
  • 1 tsk. timian tørret

Salat

  • 1 krølsalat godt skyllet, slynget tør og revet i mindre stykker
  • 0,5 agurk halveret på langs, kerner skrabet ud og skåret i tern
  • 1 dl kaffefløde
  • 1 citron saft af ½-1 citron
  • Lidt sukker efter smag
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt smø i en gryde ved ikke for høj varme, drys hvedemel i og pisk i det, til det slipper gryden.
  • Hæld mælken i lidt efter lidt, pisk hele tiden og lad det koge op mellem hver gang. Krydr med friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  • Når bechamelsaucen er kogt kogt igennem, så melsmagen er væk, tages gryden af varmen og sennep piskes i. Smag til.
  • Del blomkål i små buketter og læg i bunden af et smurt, ovnfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom skinke ovenpå og drys med revet ost. Hæld bechamelsaucen over.
  • Bland rasp med timian og drys det ovenpå.
  • Sæt din blomkålsgratin i en 180 grader (varmluft) varm ovn 30 minutter.
  • Salat: Hæld fløden i en skål og pres citronsaft i, pisk det sammen. Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber.
  • Riv salaten i mindre stykker og kom i en skål sammen med agurk. Hæld ikke dressingen over før salaten skal serveres og vend rundt.

Næringsindhold

Nem blomkålsgratin
Mængde pr. portion
Kalorier
440
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
103
mg
34
%
Natrium
 
2025
mg
88
%
Kalium
 
897
mg
26
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
2264
IU
45
%
Vitamin C
 
89
mg
108
%
Calcium
 
317
mg
32
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige blomkålsgratin må gerne lige trække 10 minutter før servering, da den er rygende varm.

Serveres med den lækre salat til.

Se flere opskrifter:

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Se disse opskrifter:

  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Marinade til lammekølle
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

et billede med whiskysauce

Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required