Her får du den bedste opskrift på belgiske vafler, som bruger er vilde med. Vaflerne er sprøde og lækre, og nydes med is, sirup og bær.
Jeg vil bare sige TAK for din opskrift! Jeg eksperimenterede med rigtigt mange forskellige opskrifter, før jeg fandt din, og den er LANGT den bedste.
Jeg har brugt den rigtigt mange gange, og de er lige fantastiske hver gang!!
Mia Sommer
Belgiske vafler smager fantastisk godt som en dessert, og her du den nemme opskrift på en belgisk vaffel, der altid bliver sprød.
Vaflerne er nemme at bage i et vaffeljern, og har du nogen i overskud, kan de nemt varmes på en brødrister. Og så bliver de sprøde igen.
Du får ca. 10 vafler ud af denne opskrift.
Se også: Sådan bager du de klassiske vafler
Indkøbsliste
Det er nemt bage de belgiske vafler, og du skal heller ikke bruge mange mærkelige ingredienser. Indkøbslisten ser derfor rimelig kort ud - og de fleste af varerne har du muligvis allerede derhjemme, da det langt hen ad vejen er basisvarer:
- smør
- sukker
- vaniljesukker
- æg
- hvedemel
- bagepulver
- mælk
Opskrift på belgiske vafler

Ingredienser
- 125 gram smør
- 75 gram sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 æg
- 250 gram hvedemel
- 1 teskefulde bagepulver
- 2 deciliter mælk
Fremgangsmåde
- Vaffeldej: Pisk smør godt med en el-mikser først, så det bliver som skum.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
- Bland hvedemel og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed.
- Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed.
- Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Dejen skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
- Varm et vaffeljern op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
- Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne.
- Læg vaflerne på en bagerist, så de ikke blive bløde.
Næringsindhold
Noter
Så er de belgiske vafler klar til servering.
Nyd dem som dessert sammen med en god vaniljeis, sirup og friske bær. Beste bliver det ikke.
Se også: Verdens bedste pandekager
Kom med din kommentar