• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Belgiske vafler - den bedste opskrift
billede til belgiske vafler
Klassiske belgiske vafler, der smager himmelsk godt Vaflerne er samtidig nemme at bage, og de bliver også sprøde hvis du opvarmer dem igen. Foto: iStock.com.

Belgiske vafler - den bedste opskrift

Opdateret: 25. feb 2023 · Udgivet: 25. feb 2023 af Newyorker By Heart ·

billede til belgiske vafler

Belgiske vafler - den bedste opskrift

5 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Belgisk
Tid: 45 minutter min
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 75 gram sukker
  • 2 teskefulde vaniljesukker
  • 2 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 teskefulde bagepulver
  • 2 deciliter mælk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vaffeldej: Pisk smør godt med en el-mikser først, så det bliver som skum.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
  • Bland hvedemel og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed.
  • Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed.
  • Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Dejen skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
  • Varm et vaffeljern op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
  • Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne.
  • Læg vaflerne på en bagerist, så de ikke blive bløde.

Næringsindhold

Belgiske vafler - den bedste opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
62
mg
21
%
Natrium
 
128
mg
6
%
Kalium
 
72
mg
2
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
392
IU
8
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook15PinterestMessengerEmailPrintSMS
15
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på belgiske vafler, som bruger er vilde med. Vaflerne er sprøde og lækre, og nydes med is, sirup og bær.

Jeg vil bare sige TAK for din opskrift! Jeg eksperimenterede med rigtigt mange forskellige opskrifter, før jeg fandt din, og den er LANGT den bedste.

Jeg har brugt den rigtigt mange gange, og de er lige fantastiske hver gang!!

Mia Sommer

Belgiske vafler smager fantastisk godt som en dessert, og her du den nemme opskrift på en belgisk vaffel, der altid bliver sprød.

Vaflerne er nemme at bage i et vaffeljern, og har du nogen i overskud, kan de nemt varmes på en brødrister. Og så bliver de sprøde igen.

Du får ca. 10 vafler ud af denne opskrift.

Se også: Sådan bager du de klassiske vafler

Indkøbsliste

Det er nemt bage de belgiske vafler, og du skal heller ikke bruge mange mærkelige ingredienser. Indkøbslisten ser derfor rimelig kort ud - og de fleste af varerne har du muligvis allerede derhjemme, da det langt hen ad vejen er basisvarer:

  • smør
  • sukker
  • vaniljesukker
  • æg
  • hvedemel
  • bagepulver
  • mælk

Opskrift på belgiske vafler

billede til belgiske vafler

Belgiske vafler - den bedste opskrift

5 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Belgisk
Tid: 45 minutter min
Servings: 10 stk.

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 75 gram sukker
  • 2 teskefulde vaniljesukker
  • 2 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 teskefulde bagepulver
  • 2 deciliter mælk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vaffeldej: Pisk smør godt med en el-mikser først, så det bliver som skum.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
  • Bland hvedemel og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed.
  • Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed.
  • Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Dejen skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
  • Varm et vaffeljern op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
  • Bag de belgiske vafler ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne.
  • Læg vaflerne på en bagerist, så de ikke blive bløde.

Næringsindhold

Belgiske vafler - den bedste opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
237
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
62
mg
21
%
Natrium
 
128
mg
6
%
Kalium
 
72
mg
2
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
392
IU
8
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er de belgiske vafler klar til servering.

Nyd dem som dessert sammen med en god vaniljeis, sirup og friske bær. Beste bliver det ikke.

Se også: Verdens bedste pandekager

Se disse opskrifter:

  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Risengrød
  • Chokoladekage
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

billede med småkager med lakrids og tranebær

Småkager med lakrids og tranebær

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

pizzabøffer med friske tomater og urter

Pizzabøffer med friske tomater og urter

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

laksespyd med squash

Laksespyd med squash og lækker salsa

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

kanelkage med kaffe og kakao glasur

Kanelkage med kaffe og kakao glasur

billede med pølsebrød og hotdogbrød

Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required