Her er en lækker opskrift på banankage med chokolade. Den klassiske kage med moste bananer, valnødder og chokolade. Nem at bage.
Banankage med chokolade er en af de mest populære kager, og banakagen er heldigvis nem at bage.
Denne opskrift er særlig lækker, og indeholder blandt andet moste bananer, chokolade og valnødder. Men også en smule limesaft, for at kagen ikke bliver for sød.
Der er banankage nok til 8 personer her - selvfølgelig afhængig af hvor kagesultne I er.
Opskrift på banankage med chokolade

Ingredienser
- 175 g rørsukker eller alm. sukker
- 4 æg
- 150 g smør smeltet og let afkølet
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g valnødder kerner, hakket
- 100 g mørk chokolade hakket
- 3 store bananer moste
- 1 lime saften
Pynt på banankage
- 50 g hvid chokolade
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk rørsukker og æg sammen med en el-mikser, til det er hvidt og skummende.
- Lad det smeltede smør køle lidt af.
- Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, rør det i sammen med det smeltede, afkølede smør. Tilsæt hakkede valnødder, chokolade og de moste bananer blandet med limesaft.
- Beklæd en lille bradepande på ca. 20 x 30 centimeter med bagepapir og hæld dejen i.
- Bag di banankage med chokolade midt i ovnen i ca. 45 minutter, tjek med en tandstikker om den er gennembagt. Lad den køle af i formen.
- Smelt de 2 slags chokolade hver for sig. Bred først den mørke chokolade ud over banankagen. Kom derefter den hvide chokolade på i klatter, og lav mønster med en tandstikker ved at trække den igennem klatterne.
Næringsindhold
Noter
Den færdige banankage med chokolade køles helt af inden udskæring, så chokoladen på toppen af kagen kan nå at størkne.
Fakta om bananer
Her er nogle fakta om bananer:
- Bananer er en af de mest populære frugter i verden og er en almindelig del af mange menneskers kost.
- De er en god kilde til kulhydrater, kostfibre, vitaminer og mineraler, herunder C-vitamin, B6 og magnesium.
- Bananer vokser på en stedsegrøn plante, der oprindeligt stammer fra Sydøstasien.
- Bananer modnes efterhånden efter at de er plukket, og skal opbevares ved stuetemperatur, indtil de er modne.
- Bananer kan spises friske eller tilsættes til smoothies, grød, muffins og andre retter.
- Deres bløde tekstur og søde smag gør dem populære blandt børn og voksne.
- Bananer er ofte brugt som en økologisk alternativ til plastikemballage, da de er biologisk nedbrydelige og kan bruges til at opbevare andre fødevarer.
- Bananplantager spiller en væsentlig rolle i økonomierne i mange udviklingslande, og er en af de mest afhængige fødevarer for millioner af mennesker.
Se flere opskrifter:
Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums
Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
Opskrift på Lagkagehusets kanelstang
Kommentarer fra brugerne:
Dejlig kage og man kan sagtens droppe glasuren, da det ellers godt kan blive for sødt, så det gjorde jeg. VH Michala.
Kom med din kommentar