• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Lækker banankage med chokolade
banankage med chokolade
En lækker og hjemmebagt chokoladekage med moste bananer, masser af chokolade og valnødder. Kagen er nem at bage, også for børn. Foto: iStock.com.

Lækker banankage med chokolade

Opdateret: 30. jan 2023 · Udgivet: 31. mar 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her er en lækker opskrift på banankage med chokolade. Den klassiske kage med moste bananer, valnødder og chokolade. Nem at bage.

Banankage med chokolade er en af de mest populære kager, og banakagen er heldigvis nem at bage.

Denne opskrift er særlig lækker, og indeholder blandt andet moste bananer, chokolade og valnødder. Men også en smule limesaft, for at kagen ikke bliver for sød.

Der er banankage nok til 8 personer her - selvfølgelig afhængig af hvor kagesultne I er.

Opskrift på banankage med chokolade

banankage med chokolade

Banankage med chokolade

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 175 g rørsukker eller alm. sukker
  • 4 æg
  • 150 g smør smeltet og let afkølet
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g valnødder kerner, hakket
  • 100 g mørk chokolade hakket
  • 3 store bananer moste
  • 1 lime saften

Pynt på banankage

  • 50 g hvid chokolade
  • 100 g mørk chokolade
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk rørsukker og æg sammen med en el-mikser, til det er hvidt og skummende.
  • Lad det smeltede smør køle lidt af.
  • Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, rør det i sammen med det smeltede, afkølede smør. Tilsæt hakkede valnødder, chokolade og de moste bananer blandet med limesaft.
  • Beklæd en lille bradepande på ca. 20 x 30 centimeter med bagepapir og hæld dejen i.
  • Bag di banankage med chokolade midt i ovnen i ca. 45 minutter, tjek med en tandstikker om den er gennembagt. Lad den køle af i formen.
  • Smelt de 2 slags chokolade hver for sig. Bred først den mørke chokolade ud over banankagen. Kom derefter den hvide chokolade på i klatter, og lav mønster med en tandstikker ved at trække den igennem klatterne.

Næringsindhold

Banankage med chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
676
% Daglig værdi*
Fedt
 
38
g
58
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
125
mg
42
%
Natrium
 
435
mg
19
%
Kalium
 
475
mg
14
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
641
IU
13
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
67
mg
7
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige banankage med chokolade køles helt af inden udskæring, så chokoladen på toppen af kagen kan nå at størkne.

Fakta om bananer

Her er nogle fakta om bananer:

  1. Bananer er en af de mest populære frugter i verden og er en almindelig del af mange menneskers kost.
  2. De er en god kilde til kulhydrater, kostfibre, vitaminer og mineraler, herunder C-vitamin, B6 og magnesium.
  3. Bananer vokser på en stedsegrøn plante, der oprindeligt stammer fra Sydøstasien.
  4. Bananer modnes efterhånden efter at de er plukket, og skal opbevares ved stuetemperatur, indtil de er modne.
  5. Bananer kan spises friske eller tilsættes til smoothies, grød, muffins og andre retter.
  6. Deres bløde tekstur og søde smag gør dem populære blandt børn og voksne.
  7. Bananer er ofte brugt som en økologisk alternativ til plastikemballage, da de er biologisk nedbrydelige og kan bruges til at opbevare andre fødevarer.
  8. Bananplantager spiller en væsentlig rolle i økonomierne i mange udviklingslande, og er en af de mest afhængige fødevarer for millioner af mennesker.

Se flere opskrifter:

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Kommentarer fra brugerne:

Dejlig kage og man kan sagtens droppe glasuren, da det ellers godt kan blive for sødt, så det gjorde jeg. VH Michala.

Se disse opskrifter:

  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Madeleine - opskrift på franske småkager

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede med mazarintærte muffins

Mazarintærte muffins

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller - nemme at bage

billede til opskrifter med kartofler

Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel

billede med grove pølsehorn med gulerødder

Grove pølsehorn med gulerødder

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

billede til at koge ris

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

billede med grillede majs

Grillede majskolber med kryddersmør

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede til grønkålssalat med æble

Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

billede med gin hass

Gin Hass - opskrift på lækker mango cocktail

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required