• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tærter » Bacontærte med porrer og kartofler
billede med Bacontærte med porrer og kartofler
En lækker og nem bacontærte med porrer og kartofler, der virkelig smager dejligt. God som aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bacontærte med porrer og kartofler

Opdateret: 6. maj 2022 · Udgivet: 6. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på bacontærte med porrer og kartofler. En skøn tærte med bacon, der passer perfekt som aftensmad med en salat til.

Bacontærte med porrer og kartofler er dejlig aftensmad, og tærten er faktisk rimelig nem at lave.

Tærten er selvfølgelig med masser af bacon, og det særlige ved denne tærte er, at du til sidst skal vende tærten ud. Derfor skal du huske at smøre din form grundigt.

Til denne tærte med bacon kan anvendes en klassisk tærtedej eller en butterdej, og den kan du lave selv - eller blot købe en god dej i dit supermarked.

Opskriften er beregnet til fire personer, og bemærk, at du også kan undvære osten i tærten.

Opskrift på bacontærte

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Lækker bacontærte

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler uden skræl, skåret i små tern
  • 200 g bacon i tern
  • 1 bdt. porrer godt rensede og skåret i tynde ringe
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • timian frisk, finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 håndfuld ost revet
  • tærtedej eller butterdej
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Blancher de små kartoffeltern i kogende, letsaltet vand i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
  • Kom bacontern på en pande og lad dem stege ved middelvarme, så mest mulig fedt smelter fra og de bliver sprøde og gyldne.
  • Kom dem på fedtsugende papir og derefter hældes de over i en smurt tærte-/springform, som du bruger til at samle din bacontærte i.
  • Lad baconfedtet blive på panden, kom porrer på og lad dem svitse et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt de afdryppede kartofler og lad dem stege med et par minutter, rør i dem af og til.
  • Tilsæt så hvidløg og timian, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i endnu et par minutter.
  • Hæld hele blandingen over i formen til det ristede bacon.
  • Pisk æg sammen med fløde, ost, salt og friskkværnet peber.
  • Hæld det over kartoffelblandingen. Løft op i blandingen, så du er helt sikker på at det er godt fordelt.
  • Rul tærtedejen ud, så den er lidt større end formen. Prik den godt med en gaffel og læg den så over kartoffelblandingen som et låg. Pak den overskydende tærtedej ned omkring fyldet. Du kan også bruge butterdej til din bacontærte.
  • Sæt bacontærten i en 200 grader varm ovn - ikke varmluft - i 20-25 minutter, til den er gylden.

Næringsindhold

Lækker bacontærte
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige bacontærte køles af i nogle minutter, hvorefter den vendes ud på et fad eller en tallerken.

Serveres evt. med en god spidskålssalat til.

Se flere lækre tærteopskrifter:

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Tærte med bacon og broccoli

Se disse opskrifter:

  • Spinattærte med hvidløg og feta
  • Sådan griller du grønne asparges
  • Mormorsalat med ægte mormordressing
  • Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede til panna cotta med hindbær

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

et billede med kartoffelrøsti

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede med nemme pitabrød

Nemme pitabrød der altid popper op

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

et billede til kalkungryde med grønne peberkorn

Kalkungryde med grønne peberkorn

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required