• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Æggekage i ovn med bacon og tomat
billede til æggekage i ovn
Nem æggekage i ovn, og den er her anrettet med bacon og tomat. Æggekagen er en klassisk og populær dansk ret. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Æggekage i ovn med bacon og tomat

Del gerne opskriften:
Facebook20PinterestMessengerEmailPrintSMS
20
SHARES
Gå til opskrift

Verdens bedste æggekage i ovn. Den perfekte og nemme opskrift på ovnbagt æggekage med æg, mælk og bagepulver. Pyntes med tomat og bacon.

Æggekage i ovn er en populær ret til både frokost og aftensmad, og æggekagen er super nem at lave.

Her piskes lidt bagepulver i æggekagen for at opnå en mere fyldig og luftig konsistens, og den lækre og ovnbagte æggekage pyntes naturligvis med bacon og tomat.

Æggekagen er en klassisk dansk ret, der ofte går under betegnelsen husmandskost. Det er nem mad, der kan nydes med et godt stykke brød til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på æggekage i ovn

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

4.72 fra 14 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½ tsk. bagepulver

Desuden

  • 10 stykker bacon skåret i ca. 1 cm tykke skiver fra et helt stykke
  • 1 tomat stor bøftomat, skåret i både
  • ⅓ stykke agurk skåret i skiver
  • purløg klippet
  • sennep god og stærk sennep
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til Bag æggekage ved varmluft175 °C grader (varmluft).
  • Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det godt sammen. Tilsæt bagepulver og pisk godt.
  • Kom æggeblandingen i en støbejernspande (eller en anden pande der kan tåle at gå i ovnen, evt. en bradepande).
  • Sæt din æggekage i ovnen og bag den i ca. 18-20 minutter. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid.
  • Imens lægges baconskiverne på en kold pande og der skrues op for varmen, steg skiverne til de er sprøde og gyldne. Tag dem af og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Når din æggekage i ovn er stivnet, høj og gylden - tages den ud. Pynt med bacon, tomater, agurk og purløg.

Næringsindhold

Æggekage i ovn med bacon og tomat
Mængde pr. portion
Kalorier
283
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
351
mg
117
%
Natrium
 
1350
mg
59
%
Kalium
 
358
mg
10
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
1016
IU
20
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
91
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Æggekage i ovn serveres straks med rugbrød og en god, stærk sennep.

Retten er god såvel til frokost som aftensmad.

Se også: Den nemme omelet

Er æggekage sund?

Æggekage kan være en sund del af en afbalanceret kost, da den indeholder mange vigtige næringsstoffer, herunder protein, B-vitaminer, jern og kalcium.

Men æggekagen er også en kilde til kalorier og fedt, afhængigt af de tilsatte ingredienser, såsom smør eller fløde, og måden, de er lavet på.

For eksempel kan en traditionel æggekage, der laves med smør og fløde, have en højere kalorie- og fedtindhold end en version, der er lavet med lavt fedtindhold eller alternativer til mejeriprodukter.

Det er altid en god idé at tale med din læge eller en diætist, før du ændrer din kost eller spiser store mængder af æggekage.

De kan give personlige anbefalinger, der tager hensyn til dine individuelle sundhedsbehov og mål.

Se også: Sådan laver du blødkogt æg

Hvor stammer den fra?

Æggekage stammer oprindeligt fra Europa og er blevet spist i mange kulturer i århundreder.

Kilder til æggekagen kan spores tilbage til middelalderen, hvor den blev lavet med enkle ingredienser, såsom æg, mel og mælk.

Over tid er æggekagen blevet tilpasset og varieret i forskellige kulturer, med tilsætning af forskellige ingredienser, såsom ost, grøntsager, krydderier og kød.

I dag findes der mange forskellige varianter af æggekage over hele verden, herunder fransk omelet, spansk tortilla, italiensk frittata og japansk tamagoyaki.

Uanset oprindelse er æggekagen blevet en populær ret i mange kulturer, takket være dets nemme forberedelse, alsidighed og næringsværdi.

Se også: Røræg eller scrambled eggs?

Se disse opskrifter:

  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Louise

    juni 02, 2023 at 12:18 pm

    Hvilken form er der brugt?

  2. Newyorker By Heart

    juni 02, 2023 at 1:12 pm

    Hej Louise
    Det er bare en pande - ca. 24-26 i diameter 🙂
    Alt det bedste
    Holger

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required