• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Tarteletter med høns i asparges
billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges
Lækre tarteletter med høns i asparges, der både kan serveres som forret, frokost eller aftensmad. En dansk klassiker. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Tarteletter med høns i asparges

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem og god opskrift på tarteletter med høns i asparges. Her lavet med kogt kyllingekød og en stuvning med hvide asparges.

Tarteletter med høns i asparges en dansk klassiker, som vi spiser som forret, til en frokost eller som aftensmad.

Tarteletterne er nemme at lave, men du skal bruge noget kogt kylling. Den kan du eks. have, hvis du har lavet aspargessuppe dagen før.

Ellers kan du nemt koge en hel kylling, så du får både kyllingekød og bouillon til dine tarteletter. lad blot kyllingen koge en halvanden times tid sammen med lidt grøntsager, eks. porre og gulerødder.

Opskriften her er beregnet til fire personer, med et par tarteletter med fyld til hver. Perfekt til en god frokost, påskefrokost og andre festlige lejligheder.

Opskrifter på tarteletter med høns i asparges

billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl. bouillon fra den kogte kylling/høne
  • 2 dåser aspargessnitter hvide, gem væden til sovsen
  • 600 g kylling kogt, skåret eller plukket i mundrette stykker
  • 8 tarteletter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille finthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt lidt fedtstof i en gryde og tilsæt hvedemel, pisk det sammen. Du skal bruge ca. 2 spiseskefulde smør.
  • Tilsæt væde lidt efter lidt (væden fra asparges + bouillon fra kyllingen), pisk godt mellem hver gang, så alle klumper piskes ud. Brug gerne al væden fra dåserne med den hvide asparges, og fyld op med lidt bouillon til du har den rette konsistens.
  • Bliv ved med at tilsætte væske, til ønsket tykkelse haves (det skal helst ikke være for tyndt).
  • Lad det koge igennem nogle minutter, mens der røres, så melsmagen koges ud. Nu har du en god stuvning til dine tarteletter med høns i asparges.
  • Kom kyllingekødet og aspages snitter i og lad det varme godt igennem, smag til med salt og hvid peber.
  • Lun dine tarteletter i ovnen og kom fyldet i, pynt med finthakket persille.

Næringsindhold

Tarteletter med høns i asparges
Mængde pr. portion
Kalorier
321
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
62
mg
21
%
Natrium
 
1257
mg
55
%
Kalium
 
379
mg
11
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
1154
IU
23
%
Vitamin C
 
22
mg
27
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De lækre tarteletter med høns i asparges serveres straks, og det er skøn mad, som de fleste kan lide.

Du kan lave fyldet i forvejen, og så blot anrette dine tarteletter med fyld lige før servering.

Se i øvrigt her hvordan man koger hvide asparges.

Se flere madopskrifter

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede til gammeldags hønsekødssuppe
    Gammeldags hønsekødssuppe
  • gammeldags kylling med agurkesalat
    Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat
  • billede med maskeret blomkål
    Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

Se disse opskrifter:

  • Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Kalkungryde med grønne peberkorn

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede med grillet flæsk

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

billede med cheesecake

Manhattanstyle strawberry cheesecake

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required