Bag de bedste squashboller med gulerod og solsikkekerner. Her er en nem opskrift på boller med squash, og bollerne kan sagtens fryses ned.
Squashboller er ikke kun virkelig lækre boller, der smager godt, men det er også en god måde at brugt en squash i køleskabet på.
Her tilsættes nemlig revet squash til dejen sammen med gulerod og solsikkekerner. Det smager fantastisk godt.
Opskriften giver ca. 12-16 boller, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Opskrift på squashboller
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 3 dl mælk eller halvt mælk + halvt vand eller yoghurt/creme fraiche, fromage fraic eller lign.
- ½ dl olivenolie
- 1 æg
- 2 håndfulde solsikkekerner
- 1 squash groftrevet
- 3-4 gulerødder groftrevet
- 2 dl durummel
- 400 g hvedemel mere eller mindre efter behov
Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål og drys med sukkeret.
- Lun mælk til det er håndvarmt og kom det i skålen til gæren, som opløses i det lune væske.
- Tilsæt olivenolie og æg, rør rundt.
- Tilsæt revet squash, revet gulerod, solsikkekerner og salt - rør det godt rundt.
- Tilsæt durummel og rør igen, så det bliver fordelt.
- Hæld nu hvedemel i lidt efter lidt, til det kan hældes ud på bordet og æltes.
- Ælt det godt, dejen til squashboller skal være blød og klistre lidt til fingrene, men ikke mere end at det er til at arbejde med. Melmængden kan svinge fra gang til gang, så du må prøve dig frem!
- Form til en kugle, som i en stor skål, dæk det til og lad det hæve i 1 time - et lunt sted.
- Tag dejen ud og slå luften ud af den. Form til squashboller - store eller små efter behag, mine er altid ret store - sæt på bageplade, dæk til og lad dem igen hæve i 1 time et lunt sted.
- Tænd din ovn på 225 °C almindelig over- og undervarme.
- Pensl med mælk, bag dine boller med squash ved 225 ved almindelig varm (ikke varmluft) i ca. 12 minutter. Bunden skal være gylden og de skal lyde lidt hule når de bankes under bunden. Klik her og sæt et minutur med den præcise bagetid.
Næringsindhold
Noter
Lad de færdigbagte squashboller køle af på en rist, så du ikke får kondens i bunden af bollerne.
Boller bagt med squash er fine at fryse ned.
Se flere lækre brødopskrifter:
Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
Katrine larsen
Step 1 hedder tænd ovn til trods for, at dejen skal hæve 2 gange af en time. Det lyder som en dyr omgang.
Newyorker By Heart
Hej Katrine
Godt set - og det er en fejl. Jeg har rykket den til hvor det giver mening 🙂
Alt det bedste
Holger