• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Brød

billede med squashboller
Lækre og nybagte squashboller med gulerod og solsikkekerner. Boller med squash kan sagtens fryses ned. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Squashboller med gulerod og solsikkekerner

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Bag de bedste squashboller med gulerod og solsikkekerner. Her er en nem opskrift på boller med squash, og bollerne kan sagtens fryses ned.
  2. Opskrift på squashboller
  3. Squashboller
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.75 fra 4 brugere

Bag de bedste squashboller med gulerod og solsikkekerner. Her er en nem opskrift på boller med squash, og bollerne kan sagtens fryses ned.

Squashboller er ikke kun virkelig lækre boller, der smager godt, men det er også en god måde at brugt en squash i køleskabet på.

Her tilsættes nemlig revet squash til dejen sammen med gulerod og solsikkekerner. Det smager fantastisk godt.

Opskriften giver ca. 12-16 boller, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.

Opskrift på squashboller

billede med squashboller

Squashboller

4.75 fra 4 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 3 dl mælk eller halvt mælk + halvt vand eller yoghurt/creme fraiche, fromage fraic eller lign.
  • ½ dl olivenolie
  • 1 æg
  • 2 håndfulde solsikkekerner
  • 1 squash groftrevet
  • 3-4 gulerødder groftrevet
  • 2 dl durummel
  • 400 g hvedemel mere eller mindre efter behov

Sådan gør du 

  • Smuldr gær i en skål og drys med sukkeret.
  • Lun mælk til det er håndvarmt og kom det i skålen til gæren, som opløses i det lune væske.
  • Tilsæt olivenolie og æg, rør rundt.
  • Tilsæt revet squash, revet gulerod, solsikkekerner og salt - rør det godt rundt.
  • Tilsæt durummel og rør igen, så det bliver fordelt.
  • Hæld nu hvedemel i lidt efter lidt, til det kan hældes ud på bordet og æltes.
  • Ælt det godt, dejen til squashboller skal være blød og klistre lidt til fingrene, men ikke mere end at det er til at arbejde med. Melmængden kan svinge fra gang til gang, så du må prøve dig frem!
  • Form til en kugle, som i en stor skål, dæk det til og lad det hæve i 1 time - et lunt sted.
  • Tag dejen ud og slå luften ud af den. Form til squashboller - store eller små efter behag, mine er altid ret store - sæt på bageplade, dæk til og lad dem igen hæve i 1 time et lunt sted.
  • Tænd din ovn på 225 °C almindelig over- og undervarme.
  • Pensl med mælk, bag dine boller med squash ved 225 ved almindelig varm (ikke varmluft) i ca. 12 minutter. Bunden skal være gylden og de skal lyde lidt hule når de bankes under bunden. Klik her og sæt et minutur med den præcise bagetid.

Næringsindhold

Squashboller
Mængde pr. portion
Kalorier
277
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
418
mg
18
%
Kalium
 
445
mg
13
%
Kulhydrater
 
49
g
16
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
9252
IU
185
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad de færdigbagte squashboller køle af på en rist, så du ikke får kondens i bunden af bollerne.

Boller bagt med squash er fine at fryse ned.

Se flere lækre brødopskrifter:

Ciabatta - sådan bager du det italienske brød

Havregrynsboller - nemme morgenboller

Klassiske boller fra mormor (de luftige hjemmebagte)

« Nem squashkage - hvad man bruge squash til?
Nem ærtesuppe der er cremet og lækker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Katrine larsen

    januar 29, 2023 at 2:55 pm

    Step 1 hedder tænd ovn til trods for, at dejen skal hæve 2 gange af en time. Det lyder som en dyr omgang.

    Svar
    • Newyorker By Heart

      januar 29, 2023 at 4:22 pm

      Hej Katrine
      Godt set - og det er en fejl. Jeg har rykket den til hvor det giver mening 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.