• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler
bagte kartofler bagekartofler
Bagte kartofler af bagekartofler er populære som tilbehør,, og kartoflerne fyldes nemt med valgfrit smør. Foto: iStock.com/dit:john shepherd.

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på bagte kartofler lavet af de store bagekartofler. Kartoflerne bages i ovn uden sølvpapir og serveres med smør.

Bagte kartofler er super nemme at lave i ovnen, og så er de gode som tilbehør til mange retter.

Lav dem gerne af store bagekartofler, men husk, at du ikke skal pakke bagekartoflerne ind i sølvpapir.

Hvis du pakker bagekartofler ind, kommer de til at koge mere end de bliver bagt, og de smager altså bedst som bagte kartofler.

Så smør dem med lidt olie, lav et kryds og drop indpakningen.

Du skal normalt beregne en bagekartoffel pr. person.

Opskrift på bagte kartofler

bagte kartofler bagekartofler

Bagte kartofler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl dine bagekartofler under vandhanen, og tør dem af med et rent viskestykke.
  • Læg dem på et skærebræt og lav et kryds i hver kartoffel, der går ca. halvvejs ned. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt!
  • Stil bagekartoflerne på en bageplade med bagepapir. og drys dem lidt flagesalt.
  • Bagte kartofler skal nu have ca. 1 time i ovnen ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm når kartoflerne sættes ind.
  • Prik i dem efter en time, og mærk om de er møre. Ellers skal de have nogle minutter mere.

Næringsindhold

Bagte kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De varme bagte kartofler køles af et par minutter, hvorefter de trykkes let, så kartoflerne åbner sig i krydset.

Her kan du fylde dem med valgtfrit smør. Enten almindeligt smør - eller kryddersmør som eks. persillesmør eller hvidløgssmør.

Se også disse opskrifter med kartofler:

Super nemme flødekartofler i ovn

Nem og lækker kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

billede med hjemmelavet hvidløgsdressing

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

billede med gastrik

Gastrik

billede til hjemmelavet burger med kryddermayo

Hjemmelavet burger med kryddermayo

Smørkage med marcipan og chokolade

Smørkage med marcipan og chokolade

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

billede med grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

suppe med tomater og champignon

Suppe med tomater og champignon

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required