• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler
bagte kartofler bagekartofler
Bagte kartofler af bagekartofler er populære som tilbehør,, og kartoflerne fyldes nemt med valgfrit smør. Foto: iStock.com/dit:john shepherd.

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Opdateret: 6. apr 2022 · Udgivet: 6. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

bagte kartofler bagekartofler

Bagte kartofler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl dine bagekartofler under vandhanen, og tør dem af med et rent viskestykke.
  • Læg dem på et skærebræt og lav et kryds i hver kartoffel, der går ca. halvvejs ned. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt!
  • Stil bagekartoflerne på en bageplade med bagepapir. og drys dem lidt flagesalt.
  • Bagte kartofler skal nu have ca. 1 time i ovnen ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm når kartoflerne sættes ind.
  • Prik i dem efter en time, og mærk om de er møre. Ellers skal de have nogle minutter mere.

Næringsindhold

Bagte kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på bagte kartofler lavet af de store bagekartofler. Kartoflerne bages i ovn uden sølvpapir og serveres med smør.

Bagte kartofler er super nemme at lave i ovnen, og så er de gode som tilbehør til mange retter.

Lav dem gerne af store bagekartofler, men husk, at du ikke skal pakke bagekartoflerne ind i sølvpapir.

Hvis du pakker bagekartofler ind, kommer de til at koge mere end de bliver bagt, og de smager altså bedst som bagte kartofler.

Så smør dem med lidt olie, lav et kryds og drop indpakningen.

Du skal normalt beregne en bagekartoffel pr. person.

Opskrift på bagte kartofler

bagte kartofler bagekartofler

Bagte kartofler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl dine bagekartofler under vandhanen, og tør dem af med et rent viskestykke.
  • Læg dem på et skærebræt og lav et kryds i hver kartoffel, der går ca. halvvejs ned. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt!
  • Stil bagekartoflerne på en bageplade med bagepapir. og drys dem lidt flagesalt.
  • Bagte kartofler skal nu have ca. 1 time i ovnen ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm når kartoflerne sættes ind.
  • Prik i dem efter en time, og mærk om de er møre. Ellers skal de have nogle minutter mere.

Næringsindhold

Bagte kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De varme bagte kartofler køles af et par minutter, hvorefter de trykkes let, så kartoflerne åbner sig i krydset.

Her kan du fylde dem med valgtfrit smør. Enten almindeligt smør - eller kryddersmør som eks. persillesmør eller hvidløgssmør.

Se også disse opskrifter med kartofler:

Super nemme flødekartofler i ovn

Nem og lækker kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

billede med hjemmelavet andefond

Hjemmelavet andefond - nem opskrift

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

spidskålssalat

Spidskålssalat med ærter og dressing

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

Pasta a la creme med porre og laks

Pasta a la creme med porre og laks

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

billede med whiskey sour cocktail

Whiskey sour cocktail opskrift

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required