• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler
bagte kartofler bagekartofler
Bagte kartofler af bagekartofler er populære som tilbehør,, og kartoflerne fyldes nemt med valgfrit smør. Foto: iStock.com/dit:john shepherd.

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Opdateret: 6. apr 2022 · Udgivet: 6. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

bagte kartofler bagekartofler

Bagte kartofler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl dine bagekartofler under vandhanen, og tør dem af med et rent viskestykke.
  • Læg dem på et skærebræt og lav et kryds i hver kartoffel, der går ca. halvvejs ned. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt!
  • Stil bagekartoflerne på en bageplade med bagepapir. og drys dem lidt flagesalt.
  • Bagte kartofler skal nu have ca. 1 time i ovnen ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm når kartoflerne sættes ind.
  • Prik i dem efter en time, og mærk om de er møre. Ellers skal de have nogle minutter mere.

Næringsindhold

Bagte kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på bagte kartofler lavet af de store bagekartofler. Kartoflerne bages i ovn uden sølvpapir og serveres med smør.

Bagte kartofler er super nemme at lave i ovnen, og så er de gode som tilbehør til mange retter.

Lav dem gerne af store bagekartofler, men husk, at du ikke skal pakke bagekartoflerne ind i sølvpapir.

Hvis du pakker bagekartofler ind, kommer de til at koge mere end de bliver bagt, og de smager altså bedst som bagte kartofler.

Så smør dem med lidt olie, lav et kryds og drop indpakningen.

Du skal normalt beregne en bagekartoffel pr. person.

Opskrift på bagte kartofler

bagte kartofler bagekartofler

Bagte kartofler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl dine bagekartofler under vandhanen, og tør dem af med et rent viskestykke.
  • Læg dem på et skærebræt og lav et kryds i hver kartoffel, der går ca. halvvejs ned. Pas på du ikke kommer til at skære for dybt!
  • Stil bagekartoflerne på en bageplade med bagepapir. og drys dem lidt flagesalt.
  • Bagte kartofler skal nu have ca. 1 time i ovnen ved 200 grader varmluft. Ovnen skal være varm når kartoflerne sættes ind.
  • Prik i dem efter en time, og mærk om de er møre. Ellers skal de have nogle minutter mere.

Næringsindhold

Bagte kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De varme bagte kartofler køles af et par minutter, hvorefter de trykkes let, så kartoflerne åbner sig i krydset.

Her kan du fylde dem med valgtfrit smør. Enten almindeligt smør - eller kryddersmør som eks. persillesmør eller hvidløgssmør.

Se også disse opskrifter med kartofler:

Super nemme flødekartofler i ovn

Nem og lækker kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til nem aftensmad

Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

billede med kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede til jordbærtærte

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required