• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
billede med nemme rabarbermuffins
Lækre rabarbermuffins, der smager af dansk sommer. De svampede muffins med rabarber er super nemme at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Sådan bager du nemme og svampede rabarbermuffins. En god opskrift på lækre muffins med rabarber, der giver kagerne et syrligt modspil.

Rabarbermuffins er lækre kager, der smager af dansk forår og sommer.

Det lidt syrlige rabarber er fantastiske i en kage, hvor de giver de søde kager et perfekt modspil.

Samtidig er de små kager nemme og hurtige at bage, og de bliver altså dejligt svampede. Præcist som du ønsker en god muffins skal være.

Du får 12 lækre muffins med rabarber ud af denne opskrift.

Se også: Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Opskrift på rabarbermuffins

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 12 stk.

Ingredienser

  • 200 gram rabarber (5-6 stængler)
  • 1 teskefuld kanel
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 1 teskefuld rørsukker

Til dej

  • 80 gram smør blødt
  • 125 gram rørsukker
  • 2 æg
  • 150 gram hvedemel
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 125 gram mælk

Drys

  • 1 spiseskefuld rørsukker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rengør rabarber, og skær dem i tynde skiver på cirka en halv centimeters tykkelse. Kom dem i et ildfast fad, og vend rabarberne rundt med kanel, vaniljesukker og rørsukker. Bag dem i ovnen i 10 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Lav imens dejen til de lækre rabarbermuffins. Kom blødt smør og rørsukker i en skål, og saml det med fingrene. Tilsæt to æg, og pisk det luftigt med en el-pisker.
  • I en anden skål blander du hvedemel grundigt med bagepulver og vaniljesukker. Læg el-piskeren væk, og find en dejskraber eller grydeske frem.
  • Vend nu halvdelen af melet i æggeblandingen, og tilsæt lidt mælk Rør det ud, men gør det så forsigtigt som muligt, så du beholder lidt af luften fra æggene.
  • Tilsæt resten af melet, og lidt mere mælk. Rør dejen ud så den bliver let flydende - men IKKE tynd! Blot så du kan hælde den i formene. Du skal i alt bruge 1-1,5 dl. mælk.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme, og fordel derefter de bagte rabarberstykker oven på dejen. Drys en smule rørsukker på hver muffin, hvilket giver dig en sukkersprød skorpe.
  • Bag så dine rabarbermuffins i ovnen ved 180 grader varmluft - de skal bage cirka 15 minutter. Stik i dem med en kødnål for at tjekke de er færdigbagte. Hvis ikke der hænger dej fast, ja så er de klar.

Næringsindhold

Rabarbermuffins
Mængde pr. portion
Kalorier
1941
% Daglig værdi*
Fedt
 
80
g
123
%
Mættet fedt
 
47
g
294
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
514
mg
171
%
Natrium
 
1794
mg
78
%
Kalium
 
1076
mg
31
%
Kulhydrater
 
280
g
93
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
158
g
176
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
2887
IU
58
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
438
mg
44
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De bagte rabarbermuffins køles af. Og nu har du en fantastisk lækker kage til kaffen.

Se også: Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

spidskålssalat

Spidskålssalat med ærter og dressing

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

billede med hindbærsnitter

Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede med guf guf kage

Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med sommersalat

Sommersalat med ferskner, serranoskinke og halloumi ost

Nutella cookies

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required