• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Pasta med laks og grøntsager
billede til pasta med laks og grøntsager
Pasta med laks og grøntsager er en virkelig lækker pastaret med ovnbagt laks, og det er skøn hverdagsmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta med laks og grøntsager

Opdateret: 23. jul 2022 · Udgivet: 23. jul 2022 af Newyorker By Heart ·

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 3 personer

Ingredienser

  • 250 g pasta gerne frisk, evt. en tagliatelle
  • ½ broccoli i små buketter
  • ½ rød peberfrugt i strimler
  • ½ squash i halve skiver
  • 75 g champignon i skiver
  • 1 bdt. grønne asparges i mindre stykker
  • 1 rødløg i smalle både
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 200 g laks laksefileter uden ben
  • 1 fed hvidløg presset
  • 4 spsk. olivenolie 2 spsk, til laks og 2 spsk. til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 0,5 lime saft af ½ lime
  • citronpeber
  • 2 tsk. basilikum eller lidt tørret timian, basilikum og merian
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland lidt olivenolie med et fed presset hvidløg og saften af ½ lime.
  • Læg laks i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir, og dryp med olieblandingen, krydr med salt og citronpeber.
  • Sæt i en185 °C varm ovn i ca. 15 minutter, eller til den er netop gennembagt. Lad laksen køle lidt af.
  • Kog pasta i rigeligt med, godt saltet, vand til den er al dente. Hæld vandet fra.
  • Kom olivenolie på en pande og start med at svitse broccoli.
  • Efter 1-2 minutter tilsættes løg og hvidløg, lad det stege et minuts tid og tilsæt så peberfrugt. Lad også peberfrugten svitse i 1 minut og tilsæt champignon, som også steges i 1 minuts tid.
  • Så tilsættes stilken af asparges - gem hovederne lidt - og lad stilkene få ½ minut.
  • Tilsæt squash og aspargeshoveder og svits i ½ minut. Krydr med salt, friskkværnet peber og krydderier.
  • Hæld (madlavnings)fløde ved og varm det kort igennem, smag til.
  • Hæld den nykogte pasta ved, og vend det hele godt rundt.
  • Findel den ovnbagte laks og fordel det i saucen, vend din pasta med laks og grøntsager rundt.

Næringsindhold

Pasta med laks og grøntsager
Mængde pr. portion
Kalorier
974
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
131
mg
44
%
Natrium
 
874
mg
38
%
Kalium
 
1549
mg
44
%
Kulhydrater
 
93
g
31
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
15814
IU
316
%
Vitamin C
 
150
mg
182
%
Calcium
 
206
mg
21
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på pasta med laks og grøntsager. En nem og dejlig pastaret med ovnbagt laks, og det er nem hverdagsmad for alle.

Pasta med laks og grøntsager er en nem og velsmagende pastaret, der heller ikke tager så lang tid at lave.

Retten laves med ovnbagt laks, pasta og forskellige grøntsager, og pastaen kan evt. være en frisk tagliatelle - eller hvad du nu har eller synes om.

Bemærk, at opskriften er beregnet til ca. tre personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen til at lave et andet antal.

Opskrift på pasta med laks

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 3 personer

Ingredienser

  • 250 g pasta gerne frisk, evt. en tagliatelle
  • ½ broccoli i små buketter
  • ½ rød peberfrugt i strimler
  • ½ squash i halve skiver
  • 75 g champignon i skiver
  • 1 bdt. grønne asparges i mindre stykker
  • 1 rødløg i smalle både
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 200 g laks laksefileter uden ben
  • 1 fed hvidløg presset
  • 4 spsk. olivenolie 2 spsk, til laks og 2 spsk. til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 0,5 lime saft af ½ lime
  • citronpeber
  • 2 tsk. basilikum eller lidt tørret timian, basilikum og merian
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland lidt olivenolie med et fed presset hvidløg og saften af ½ lime.
  • Læg laks i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir, og dryp med olieblandingen, krydr med salt og citronpeber.
  • Sæt i en185 °C varm ovn i ca. 15 minutter, eller til den er netop gennembagt. Lad laksen køle lidt af.
  • Kog pasta i rigeligt med, godt saltet, vand til den er al dente. Hæld vandet fra.
  • Kom olivenolie på en pande og start med at svitse broccoli.
  • Efter 1-2 minutter tilsættes løg og hvidløg, lad det stege et minuts tid og tilsæt så peberfrugt. Lad også peberfrugten svitse i 1 minut og tilsæt champignon, som også steges i 1 minuts tid.
  • Så tilsættes stilken af asparges - gem hovederne lidt - og lad stilkene få ½ minut.
  • Tilsæt squash og aspargeshoveder og svits i ½ minut. Krydr med salt, friskkværnet peber og krydderier.
  • Hæld (madlavnings)fløde ved og varm det kort igennem, smag til.
  • Hæld den nykogte pasta ved, og vend det hele godt rundt.
  • Findel den ovnbagte laks og fordel det i saucen, vend din pasta med laks og grøntsager rundt.

Næringsindhold

Pasta med laks og grøntsager
Mængde pr. portion
Kalorier
974
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
131
mg
44
%
Natrium
 
874
mg
38
%
Kalium
 
1549
mg
44
%
Kulhydrater
 
93
g
31
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
15814
IU
316
%
Vitamin C
 
150
mg
182
%
Calcium
 
206
mg
21
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pasta med laks og grøntsager serveres straks, og gerne sammen med et par skiver ciabatta brød.

Se flere lækre madopskrifter:

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Kylling med hvidløg, chili og pasta

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Citronpasta med kylling, nødder og ost
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Pasta med tigerrejer og tomater
  • Pasta med oksekød og citronfløde

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

pastafad med champignon, kylling og frisk spinat

Pastafad med champignon, kylling og spinat 

et billede med lagkage med hindbær og makroner

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

billede med hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce med smør

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede med farsbrød med bacon

Farsbrød med bacon og BBQ sauce

et billede med kartoffelrøsti

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

billede med tikka masala

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required