• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne
billede med maskeret blomkål
Maskeret blomkål, der serveres kold med rejer og æg. Klassisk mad fra 1980erne, men stadig populær. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Maskeret blomkål er mad, som de fleste husker fra 1980erne. Her er den skønne opskrift på kold blomkål maskeret med rejer og æg.

Maskeret blomkål, der helst serveres kold, er en skøn ret til aftensmad, og så er den altså rimelig nem at lave.

Mange husker sikkert den maskerede blomkål fra 1980erne, hvor den ikke var til at komme udenom.

Men retten holder stadig, og her kan du prøve at lave den. Opskriften er til fire personer.

Opskrift på maskeret blomkål

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort blomkål eller to små blomkål
  • 150 g rejer gene grønlandske
  • 2 medium tomater skåret i både
  • 4 æg hårdkogte
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk. mayonnaise eller lidt mere
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. sukker kan undværs
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald til maskeret blomkål. Afkøles helt.
  • Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Kan også smages til med lidt sukker, der tager lidt af syrligheden.
  • Tomater og æg skæres i både. Brug mængde som du synes.
  • Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
  • Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.

Næringsindhold

Maskeret blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
269
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
226
mg
75
%
Natrium
 
827
mg
36
%
Kalium
 
942
mg
27
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
757
IU
15
%
Vitamin C
 
110
mg
133
%
Calcium
 
104
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Maskeret blomkål serveres straks sammen med resten af dressingen og et stykke godt brød.

Se flere lækre opskrifter med blomkål:

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

Har du glemt hvad der skete i 1980erne? Så kan du få genopfrisket din hukommelse her.

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Italienske kødboller med pastasalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grønkål til grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce med smør

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede til grønkålssalat med æble

Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

billede med syltede rødløg

Syltede rødløg - sådan sylter du løg

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

billede til risalamande med kirsebærsauce

Risalamande

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

billede med grøn pesto

Grøn pesto med basilikum - nem opskrift

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

øllebrød

Opskrift på øllebrød lavet fra bunden

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required