Her får du en god opskrift på lasagneruller med spinat og ricotta, der er en lækker italiensk ret. Toppes med tomatsauce og mozzarella.
Du skal altså prøve disse lækre lasagneruller med spinat og ricotta, for de smager altså fantastisk godt.
Opskriften minder jo faktisk lidt om cannelloni, og kombinationen af skinke, ricotta, parmesan og spinat er klassisk og vidunderlig.
Du kan vælge at lave din egen tomatsauce - eller blot købe en i supermarkedet. Begge dele er fint, og opskriften her er beregnet til mindst fire sultne personer, men der nok også rigeligt til seks personer.
Opskrift på lasagneruller
Ingredienser
- 350 g lasagneplader
Bechamel sauce
- 2 spsk. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 3 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- muskatnød revet, efter smag
Fyld
- 500 g ricotta
- 275 g spinat fra frost, optøet, afdryppet, trykket for væde og hakket groft
- 2 dl parmesan fintrevet
- 100 g skinke kogt, skåret i mindre stykker
- salt og friskkværnet peber
- 1 æg
Desuden
- 4 dl tomatsauce købt eller hjemmelavet
- 2 håndfulde mozzarella revet
- 2 spsk. parmesan fintrevet
Sådan gør du
- Kog lasagneplader i ca. 6 minutter i rigeligt, godt saltet vand - eller til de er bløde og bøjelige. Hæld dem forsigtigt i en sigte og overhæld med koldt vand, til de er helt afkølede. Læg dem på et rent viskestykke og lad dem dryppe af.
- Lav bechamel sauce ved at smelte smørret, drysse melet i og røre det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk godt hele tiden, så det ikke klumper og ikke brænder på.
- Hæld så meget mælk i, så det blive en tyk sauce, lad det koge op mellem hver gang du tilsætter mælken. Lad det koge igennem et par minutter når det har den rigtige konsistens, for at få melsmagen ud, men husk at piske i det ofte. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød.
- Smør et fad og hæld bechamel saucen ned i.
- Rør ricottablandingen sammen. Kom 2-3 spsk. på hver lasagneplade, bred det ud og rul dem sammen fra den korte ende.
- Læg dine lasagneruller ned oveni bechamel saucen, forsæt på den måde, til al ricotta-blandingen er brugt op.
- Kom tomatsaucen over rullerne drys med mozzarella og parmesan.
- Læg stanniol over - sørg for at det er stramt - så det ikke hænger i osten.
- Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) i 20 minutter.
- Pil forsigtigt stanniolen af og giv det yderligere 15 minutter til osten er gylden og helt smeltet.
Næringsindhold
Noter
Du kan med fordel lige lade de færdige lasagneruller stå og trække fem minutter inden servering.
Kom med din kommentar