• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Laksespyd med squash og lækker salsa
laksespyd med squash
Nemme og lækre laksespyd med squash, der både kan grilles og steges på en pande. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Laksespyd med squash og lækker salsa

Opdateret: 11. aug 2023 · Udgivet: 11. aug 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du lækre laksespyd med squash og en fantastisk tomat- og peberfrugtsalsa. Spyd med laks kan grilles eller steges på en pande.

Laksespyd med squash er en virkelig lækker ret, som enten kan grilles eller pandesteges.

Her bliver de skønne spyd med laks serveret sammen med en velsmagende og frisk tomat- og peberfrugtsalsa, så det er også en ganske sund ret.

Se også: Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Laksespydene kan tilberedes som de er, men de bliver endnu bedre med en marinade.

Her laver du en marinade til at pensle med, som består af olivenolie, citronsaft, groft salt, citronpeber, lidt flydende honning, tabasco og friskhakket basilikum. Det skal nærmest være sådan en lidt tyk masse, som spyddene pensles med inden de kommes på grillen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på laksespyd med squash

laksespyd med squash

Laksespyd med squash og lækker salsa

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Spyd med laks

  • 500 gram laks ben- og skindfri laksefilet
  • 1 squash

Tomat- og peberfrugtsalsa

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 500 gram tomater
  • 1 agurk
  • 1 chili rød
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 1 citron saft af en halv citron
  • 1 håndfuld basilikum
  • friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til laksespyd med squash starter du med, at lave den lækre salsa. Flæk agurken og skrab kernerne ud.
  • Skær så agurk, peberfrugter, tomater og chili i meget fine små tern. Bland det hele sammen.
  • Bland olivenolie, citronsaft, friskkværnet peber og hakket, frisk basilikum godt sammen og hæld det over salsaen.
  • Lad det stå og trække i en halv times times tid, rør lidt i det af og til.
  • I mellemtiden laver du spyd med laks: Fjern evt. skind fra laksen, og skær laksen i passende tern.
  • Halver squash og skær den i ca. 1 cm. tykke skiver.
  • Sæt laks og squash på spyd, skiftevis. Krydr med salt og friskkværnet peber (eller citronpeber) - eller pensl med den omtalte marinade længere oppe.
  • Laksespydene grilles over kul eller steges på en grill pande i ca. 4 minutter på hver side.

Næringsindhold

Laksespyd med squash og lækker salsa
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
69
mg
23
%
Natrium
 
70
mg
3
%
Kalium
 
1258
mg
36
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin A
 
2413
IU
48
%
Vitamin C
 
111
mg
135
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Laksespyd med squash serveres straks sammen med den sunde tomat- og peberfrugtsalsa.

Dertil kan serveres kogte ris eller en bulgur.

Se også: Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Se disse opskrifter:

  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Laks med bacon og pasta
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med grove pølsehorn med gulerødder

Grove pølsehorn med gulerødder

Salat med kylling, druer og valnødder

Salat med kylling, druer og valnødder

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

billede til kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Bacontærte med porrer og kartofler

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required