• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Lækker sandkage med revet citronskal
billede med sandkage
Nem sandkage med reven citronskal, der bages en time ved 170 grader.Sandkagen røres sammen på en bund af smør, og tilsættes skal fra en økologisk citron. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lækker sandkage med revet citronskal

Opdateret: 22. jun 2022 · Udgivet: 22. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sandkage med revet citronskal er en nem kage, der smager virkelig godt. Sandkagen røres med smør, og tilsættes skal fra en økologisk citron.

Hvis du leder efter en nem kage til kaffen, skal du prøve denne sandkage med reven citronskal.

Sandkagen er en af de klassiske kager, der er hurtig at røre sammen.

Opskriften giver en god sandkage.

Opskrift på sandkage

billede med sandkage

Lækker sandkage

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 250 g smør meget blødt
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 citron skal fra en reven citron, økologisk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Blødgør først smør. En nem metode er, at give det kort tid i mikrobølgeovnen. Smørret skal være blødt, men det må ikke smelte.
  • Kom det i en skål, og rør det sammen med sukker, så sukkeret er opløst.
  • Rør derefter æggene i et ad gangen.
  • Hvedemel blandes med vaniljesukker og bagepulver, og kommes i en sigte. Sigt det derefter gradvist i dejen mens du rører rundt.
  • Til sidst kommer du skallen fra en økologisk citron i, og rører igen dejen godt igennem.
  • Smør en form og kom sandkagedejen i. Brug en form på ca. 1,3 liter.
  • Din sandkage bages nu i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, hvor den skal have cirka en time. Stik i den med en kødnål for at mærke om den er færdigbagt.

Næringsindhold

Lækker sandkage
Mængde pr. portion
Kalorier
661
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
199
mg
66
%
Natrium
 
493
mg
21
%
Kalium
 
96
mg
3
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1208
IU
24
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige sandkage køles af på en rist, så kagen ikke bliver fugtig i bunden.

Se flere lækre kageopskrifter:

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Bananmuffins med chokolade og kokos

Lækker hindbærroulade på 20 minutter

Se disse opskrifter:

  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

et billede med moscow mule cocktail

Moscow Mule cocktail med vodka og ginger beer

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

billede med ærtesuppe

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

hjemmebagte madeleine kager

Madeleine - opskrift på franske småkager

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required