Her får du en lækker opskrift på kylling i fad med bacon, og tilbehør i form af maste brasede kartofler og spinat i fløde. God aftensmad.
Kylling i fad med bacon er god aftensmad, og det er en rimelig nem ret at tilberede.
Her serveres de ovnstegte kyllingefileter med brasede kartofler og spinat i fløde, og det er også en ret, som du sagtens kan bruge som gæstemad eller lækker weekendmad.
Vær opmærksom på, at retten er beregnet til to personer, men du kan nemt gange op til det dobbelte, hvis I er fire.
Opskrift på kylling i fad med bacon

Ingredienser
- 2 kyllingebryst filet
- ½ citron skåret i mindre stykker
- tomater blomme- eller San Marzano tomater på stilk
- 3 skiver bacon
- rosmarin lidt friske rosmarinnåle
- 1 spsk. oregano tørret
- 1 spsk. sød paprika
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- smør
Spinat i fløde
- 1 bdt. forårsløg fintsnittet
- 3 fed hvidløg presset
- Lidt timian friske timianblade
- Lidt muskatnød reven
- 200 g spinat frisk, godt skyllet
- salt og friskkværnet peber
- 1 klat smør
- Lidt madlavningsfløde
- Lidt parmesan revet
Brasede kartofler
- kartofler små med skræl
- rosmarin friske rosmarinblade
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- olivenolie
- flagesalt
Fremgangsmåde
Brasede kartofler
- Kog kartoflerne til de er møre, hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på blusset.
- Kom olivenolie på en pande, sammen med lidt rosmarinnåle og kom derefter kartoflerne på.
- Knus dem let med et flat låg eller en spatel, krydr med salt og dryp med lidt mere olivenolie.
- Vend rundt i kartoflerne af og til og steg dem til de bliver gyldne og sprøde.
Kylling i fad med bacon
- Kom oregano, paprika, salt, friskkværnet og lidt olivenolie på et stykke bagepapir.
- Varm lidt smør og olivenolie op på en pande, vend kyllingestykkerne i krydderiblandingen og kom dem på panden. Lad dem brune på begge sider.
- Læg dem i et ovnfast fad sammen med citron. Kom lidt rosmarinnåle på panden, hvor kyllingen har stegt og vend dem lidt rundt i stegeskyen, hæld det hele over kyllingestykkerne.
- Læg tomater ved og læg bacon skiver hen over. Sæt din kylling i fad med bacon i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til kyllingestykkerne er møre.
Spinat med fløde
- Kom lidt olivenolie på en pande og tilsæt forårsløg og hvidløg, lad det stege lidt. Riv lidt muskat ned i, tilsæt lidt vand (ca. ½ dl) og en god klat smør. Skru ned og lad det stå og simre i ca. 3 minutters tid.
- Kom den godt vaskede spinat ved og lad det falde sammen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld lidt fløde ved og kom friskrevet parmesan ved. Smag til og server det sammen med de brasede kartofler og kylling i fad med bacon.
Noter
Kylling i fad med bacon serveres straks sammen med de brasede kartofler og spinat i fløde. Et stykke brød er også godt til.
Se flere opskrifter på aftensmad:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Opskrift på klassiske danske frikadeller
Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød
Brugernes mening om retten
Hej. Prøvede lige den kyllingefilet og uhmmm hvor smagte det godt, tak fordi du deler gode opskrifter og ikke mindst for alle billederne, som får mine tænder til at løbe i vand. Ann Katrine.
Jeg har afprøvet denne i dag med stor succes. Eller rettere …. jeg havde ingen paprika, så jeg brugte kyllingkrydderi, jeg kom til at bruge oregano i stedet for rosmarin, jeg bryder mig ikke om citron, så det undlod jeg, og jeg havde kun bacon i tern, og vi fik ris til ?
Men udover det – begejstringen hos både min datter og jeg lå nok i ovnstegningen. Jeg har ikke prøvet at lave fillet på den måde før, og jeg var meget positivt overrasket over hvor saftigt og lækkert det blev. Så tak for inspirationen ? MVH Dorthe.
Kom med din kommentar