• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Koldhævede grovboller - nemme at bage
billede med koldhævede grovboller
Hjemmebagte og koldhævede grovboller, der både smager fantastisk og er nemme at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Del gerne opskriften:
Facebook28PinterestMessengerEmailPrintSMS
28
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en super opskrift på koldhævede grovboller. Bollerne er både lidt grove i det, og samtidig utrolig nemme at bage. Så prøv dem.

Disse koldhævede grovboller er super lækre og utrolig nemme at bage.

Her røres dejen blot sammen med en grydeske, hvorefter den langtidshæves. Det er virkelig nemt.

Derefter er det blot med et par skeer at sætte dejen på bageplade med bagepapir, og så kan du bage de mest fantastiske boller.

Opskriften giver ca. 25 boller, afhængig af hvor store du laver dem. Og de er både sunde og nemme.

Opskrift på koldhævede grovboller

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 13 timer t
Servings: 25 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 8 dl vand koldt
  • 1 spsk. salt
  • 2 tsk. rørsukker eller alm. sukker
  • 200 g solsikkekerner eller hørfrø/græskarkerner
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 200 g havregryn
  • 300-350 g hvedemel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Opløs gær i det kolde vand.
  • Rør de øvrige ingredienser i med en (træ)ske, dejen skal være lind, så det er ikke sikkert at al hvedemelet skal bruges (prøv dig frem!).
    Dejen til de koldhævede grovboller
  • Dæk skålen med film/stanniol og stil i køleskabet i mindst 12 timer til hævning. Du kan evt. lave dejen til de koldhævede grovboller aftenen før.
  • Næste dag tages dejen ud og sættes på bageplader med ved hjælp af to skeer.
  • Bag dine grovboller i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 20-25 minutter (hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver brændte i bunden).
    Færdigbagte boller

Næringsindhold

Koldhævede grovboller
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte og koldhævede grovboller køles af på en rist.

Nyd dem med masser af smør til morgenmad, frokost - eller frys dem ned.

Se flere lækre brødopskrifter:

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

Gammeldags franskbrød - nem opskrift

Scones - opskrift med og uden chokolade

Brugerne har prøvet opskriften

Kanon gode boller, og MEGET hurtige at lave. Tusind tak for en kanon god mad blog. Mvh Pia.

Har aldrig bagt nemmere boller! Ingen svineri, og super simpelt at røre sammen. Brugte grahamsmel, og skorpen blev lækker sprød, dog uden at skære ganen i stykker. Tak for den dejlige opskrift! Kamilla.

Se disse opskrifter:

  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Grove pølsehorn med gulerødder

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

billede til hjemmelavet mørdej

Sådan laver du mørdej - nem opskrift

billede med sojamarinade

Sojamarinade med honning til kylling og svinekød

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich opskrift

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Kardemommestænger med marcipan-remonce

Kardemommestænger med marcipan-remonce

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required