• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Koldhævede grovboller - nemme at bage
billede med koldhævede grovboller
Hjemmebagte og koldhævede grovboller, der både smager fantastisk og er nemme at bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Opdateret: 15. jul 2022 · Udgivet: 24. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 13 timer t
Servings: 25 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 8 dl vand koldt
  • 1 spsk. salt
  • 2 tsk. rørsukker eller alm. sukker
  • 200 g solsikkekerner eller hørfrø/græskarkerner
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 200 g havregryn
  • 300-350 g hvedemel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Opløs gær i det kolde vand.
  • Rør de øvrige ingredienser i med en (træ)ske, dejen skal være lind, så det er ikke sikkert at al hvedemelet skal bruges (prøv dig frem!).
    Dejen til de koldhævede grovboller
  • Dæk skålen med film/stanniol og stil i køleskabet i mindst 12 timer til hævning. Du kan evt. lave dejen til de koldhævede grovboller aftenen før.
  • Næste dag tages dejen ud og sættes på bageplader med ved hjælp af to skeer.
  • Bag dine grovboller i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 20-25 minutter (hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver brændte i bunden).
    Færdigbagte boller

Næringsindhold

Koldhævede grovboller
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook27PinterestMessengerEmailPrintSMS
27
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en super opskrift på koldhævede grovboller. Bollerne er både lidt grove i det, og samtidig utrolig nemme at bage. Så prøv dem.

Disse koldhævede grovboller er super lækre og utrolig nemme at bage.

Her røres dejen blot sammen med en grydeske, hvorefter den langtidshæves. Det er virkelig nemt.

Derefter er det blot med et par skeer at sætte dejen på bageplade med bagepapir, og så kan du bage de mest fantastiske boller.

Opskriften giver ca. 25 boller, afhængig af hvor store du laver dem. Og de er både sunde og nemme.

Opskrift på koldhævede grovboller

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 13 timer t
Servings: 25 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 8 dl vand koldt
  • 1 spsk. salt
  • 2 tsk. rørsukker eller alm. sukker
  • 200 g solsikkekerner eller hørfrø/græskarkerner
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 200 g havregryn
  • 300-350 g hvedemel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Opløs gær i det kolde vand.
  • Rør de øvrige ingredienser i med en (træ)ske, dejen skal være lind, så det er ikke sikkert at al hvedemelet skal bruges (prøv dig frem!).
    Dejen til de koldhævede grovboller
  • Dæk skålen med film/stanniol og stil i køleskabet i mindst 12 timer til hævning. Du kan evt. lave dejen til de koldhævede grovboller aftenen før.
  • Næste dag tages dejen ud og sættes på bageplader med ved hjælp af to skeer.
  • Bag dine grovboller i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 20-25 minutter (hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver brændte i bunden).
    Færdigbagte boller

Næringsindhold

Koldhævede grovboller
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte og koldhævede grovboller køles af på en rist.

Nyd dem med masser af smør til morgenmad, frokost - eller frys dem ned.

Se flere lækre brødopskrifter:

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

Gammeldags franskbrød - nem opskrift

Scones - opskrift med og uden chokolade

Brugerne har prøvet opskriften

Kanon gode boller, og MEGET hurtige at lave. Tusind tak for en kanon god mad blog. Mvh Pia.

Har aldrig bagt nemmere boller! Ingen svineri, og super simpelt at røre sammen. Brugte grahamsmel, og skorpen blev lækker sprød, dog uden at skære ganen i stykker. Tak for den dejlige opskrift! Kamilla.

Se disse opskrifter:

  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Grove pølsehorn med gulerødder

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

billede med æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

foto med grillet flanksteak

Grillet flanksteak på spinatbund

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

billede til bagte kartoffelskiver med rejesalat

Bagte kartoffelskiver med rejesalat

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required